Ensamvarg av Christina Erikson

9789100175726En tidig septembermorgon hittas en styckad kropp vid en återvinningsstation i centrala Stockholm. När kommissarie Elias Svensson börjar nysta i offrets historia framkommer oroande misstankar om att skyddslösa flyktingungdomar utnyttjas sexuellt. Någon är beredd att döda för att sanningen inte ska komma fram.

Författaren Cornelia Lind kämpar mot sin före detta make i en vårdnadstvist som blir smutsigare än hon kunnat ana. Samtidigt försöker hon bistå polisen med sina kunskaper om förövares psyken.

Och i det fördolda vakar en hemlig sammanslutning med uppgiften att ta vid där polisens befogenheter slutar.

Nu var det ett tag sedan jag läste den första boken i den här serien men om vi jämför med den får vi här stifta mer bekantskap med Elias Svensson och Cornelia Lind, framför allt på det privata planet. Som läsare får vi exempelvis följa Cornelias strid om barnen och det är ruggigt vad mycket hemska egenskaper hennes ex-make besitter. En psykopat ut i fingerspetsarna och ingen jag hade velat stöta på i en mörk gränd. Elias privatliv och bakgrund känns mer klassiskt kommissarie, men det är intressant att få en större bredd i hans karaktär. Jag har tyckt om honom hela tiden men det känns som att jag nu känner honom lite bättre.

Forsete rör sig mer i bakgrunden i den här boken och fokuset ligger på de utnyttjade flyktingarna och utredningen kring detta. Jag har sett att många dragit paralleller till Arbogakvinnan och historien där och jag förstår såklart varför. Det är rent ut sagt hemskt att läsa om det, men det är också väldigt spännande och actionladdat. Jag gillar verkligen den här typen av snabblästa böcker med mycket spänning och karaktärer man bryr sig om och vill läsa mer om.

Jag hoppas att vi i nästa bok får veta mer om Forsete, vem han är eller varför han gör som han gör. Han är fortsatt mystisk och en intressant karaktär men det hade varit kul med lite mer kött på benen. I övrigt gillar jag verkligen den här serien och hoppas kunna läsa tredje boken inom kort.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Christina Erikson
Serie: Forsete #2
Utgivningsår: 2019
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utläst: 4 april 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Din vän Forsete (Forsete #1)

Andra som bloggat om boken:
Johannas Deckarhörna | Boktokig | Läsa & Lyssna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s