Glassvärdet av Victoria Aveyard

VARNING FÖR SPOILERS OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DELAR!

Mare Barrows blod är rött, färgen hos vanligt folk, men hennes silverförmåga, kraften att styra blixten, har förvandlat henne till ett vapen som kungahuset försöker kontrollera. Härskaren kallar henne en bluff, men när hon flyr från Maven, prinsen vännen som bedrog henne, upptäcker Mare något häpnadsväckande: Hon är inte den enda i sitt slag. Jagad av Maven, nu en hämndlysten kung, ger sig Mare ut för att söka upp och rekrytera andra röd-och-silver-krigare till kampen mot hennes förtryckare. Men Mare inser att hon befinner sig på en livsfarlig väg, där hon riskerar att bli just det slags monster hon försöker besegra. Kommer hon att krossas under tyngden av de liv som upproret kostar? Eller har hon härdats för gott av allt svek och förräderi?

I början av 2016 läste jag första delen i den här serien och fastnade ganska direkt. Jag var ganska otålig på att uppföljaren skulle komma ut men så tog det mig alltså ett år att plocka upp den ändå. Nu beror det ju dock till stor del på tillökning i familjen och att jag fick betydligt mindre tid men ändå.

Precis som med första boken tyckte jag att det var intressant att få läsa mer om världen de lever i och även om de olika förmågorna som gänget hade. Att det dessutom visade sig finnas betydligt fler röda med silverförmågor än vad Mare först trodde bevisar ju bara att det förmodligen kommer sluta med ett storskaligt krig. Det är väl precis vad alla väntar sig också.

När det gäller karaktärerna är jag lite besviken. Det hände inte så mycket med dem och ingen gjorde direkt något steg framåt. Det tog lång tid innan Cal fick någon större plats och eftersom jag gillar honom var jag lite besviken över det. Maven har blivit helt hänsynslös i jakten på det han vill ha, Mare. I övrigt blir vi introducerade till ett gäng nya karaktärer som jag tror kan bli väldigt spännande att följa i nästa bok. Eller jag hoppas det i alla fall. Och slutet gav ju oss verkligen något att längta efter.

Sammanfattningsvis var det en bra bok, men inte lika bra som den första boken. Den var lite av en transportsträcka men jag är dock förväntansfull inför tredje boken som släpps av Modernista i höst.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Victoria Aveyard
Serie: Röd drottning #2
Utgivningsår: 2016
Förlag: Modernista
Utläst: 26 april 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

Tidigare delar i serien:
– Röd drottning (Röd drottning #1)

En reaktion till “Glassvärdet av Victoria Aveyard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s