Jag fann dig av Lisa Jewell

I East Yorkshire hittar den ensamstående mamman Alice en man på stranden utanför sitt hus. Han minns inte sitt namn och har ingen aning om hur han kommit dit. Utan att tänka sig för ordentligt bjuder hon in honom i sitt hem.

I Surrey inser tjugoettåriga Lily att hennes man har försvunnit. De har endast varit gifta i tre veckor och när han en dag inte kommer hem från jobbet är hon ensam i ett främmande land där hon inte känner någon. Och när hon inte tror att det kan bli värre meddelar polisen att hennes man aldrig ens har existerat.

Jag har tänkt läsa Jewell i flera, flera år men det har inte blivit av – förrän nu. Därmed byggdes kanske förväntningarna upp lite för mycket och jag blev besviken? Ja, jag vet inte men någonstans hade jag nog hoppats på något mer än vad jag fick.

Historien går ganska långsamt framåt och de första 50-70 sidorna är lite väl långsamma. Därefter tar det lite fart, vi får veta mer om karaktärerna och deras bakgrundshistorier och kan börja anta både en och två saker. När jag började läsa boken trodde jag absolut att det förhöll sig på ett visst sätt men när sista sidan slog igen blev det inte alls som jag hade tänkt. Sådant tycker jag är så roligt!

Det som verkligen utmärkte sig i den här boken var dels miljöerna, som jag verkligen kunde måla upp framför mig, men även de speciella karaktärerna. Alice och hennes brokiga bakgrund exempelvis, eller Lily som vi visserligen inte får veta så mycket om men som lever alldeles ensam i ett land utan att känna någon. Det är inte helt ovanligt idag och skildrar kanske verkligheten på ett bra sätt.

Det var i alla fall en mysig bok på något sätt och jag är faktiskt sugen på att läsa mer av Jewell!

Tack till Printz Publishing för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Lisa Jewell
Utgivningsår: 2017
Förlag: Printz Publishing
Läst färdigt: 25 september 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s