Kommande böcker: April

Varje månad kommer ju en hel del nyheter och för att hålla lite koll och dessutom kanske inspirera någon annan tänkte jag i början av varje månad göra ett inlägg med nyheter för just den månaden. Detta är böcker som jag då själv har blivit nyfiken på och kan tänka mig att läsa!

Titel: Ta hand om min mor
Förlag: Norstedts
Utkommer: 30 april

Författaren kommer från Sydkorea och är en av Koreas mest framgångsrika författare. En roman om en familjs sökande efter en försvunnen mor.

Titel: Eld
Förlag: Rabén & Sjögren
Utkommer: 26 april

Andra delen i trilogin om De Utvalda och här börjar de andra året på gymnasiet. Hela sommaren har gått utan något större hot men till slut kommer det från oväntat håll.

Titel: Känslan av ett slut
Förlag: Forum Bokförlag
Utkommer: April

Den nyligen pensionerade Tony Websters liv tar en ny vändning när modern till den gamla flickvännen Veronica efterlämnar ett sällsynt arv – ungdomskamraten Adrian Finns dagboksanteckningar. Författaren fick Bookerpriset 2011.

Titel: Kaninhjärta
Förlag: Gilla Böcker
Utkommer: April

Mary och Anne är enäggstvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. Anne ser andar, och Mary känner dem inta hennes kropp. Tillsammans utgör de ett medium.

Titel: Drömbokhandeln
Förlag: Sekwa Förlag
Utkommer: 16 april

Den före detta vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca öppnar en minst sagt ovanlig bokhandel, där deras litterära drömmar kan få fritt spelrum. De gör uppror mot bästsäljarhysterin genom att bara erbjuda bra romaner: ett stort antal litterära mästerverk har valts ut av en topphemlig kommitté bestående av likasinnade litteraturkännare.

5 reaktioner till “Kommande böcker: April

  1. Ta hand om min mor ligger i hyllan (på engelska) i attläsahögen… Eld tänker jag köpa till dottern och tjuvläsa senare kanske.
    Det finns mycket att se fram mot!

  2. SV: Twilight filmerna är ju inte alls lika bra som böckerna direkt speciellt inte den första filmen. Så du kan nog allt ge dom en chans ;)
    Geim är fruktansvärt bra så den rekommenderar jag verkligen! Har du läst Buzz än? Om du kunde säga vad du tyckte om den? :)

  3. Eld ska ju bli spännande att läsa men fastnade också för Känslan av ett slut, den lät riktigt intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s