Solbarnet

Titel: Solbarnet
Författare: Monika Häägg
Utgivningsår: 2009
Förlag: Monkaland bokförlag

Ett recensionsexemplar från Monkaland, stort tack! Läs mer om boken här.

Handling:
Boken är den första delen av fyra i serien om Fry som lever på bronsåldern. En dag blir hon felaktigt anklagad för att ha stulit offergåvorna men ingen tror på henne när hon försöker bevisa sin oskuld. Till slut tvingas hon erkänna mot sin vilja och när det har blivit dags att offra henne visar hon sig istället ha övernaturliga krafter, hon är ett Solbarn. Världen vänds helt plötsligt nästan upp och ner för Fry men hon kan inte riktigt släppa tanken om vem som egentligen stulit offergåvorna.

Omdöme:
Jag läser mycket sällan böcker som utspelar sig såhär långt tillbaka i tiden men jag gillade denna! Det var en mysig men samtidigt spännande bok och det var inte svårt att känna med Fry. Karaktärerna tyckte jag var ganska intressanta och jag gillar de mer ovanliga namnen som även förekommer här, t.ex Mirna och Hervor.

Boken kändes dock lite förutsägbar och emellanåt lite väl riktad till yngre (inte så konstigt eftersom rekommenderad ålder är 12-15 år). Jag kommer säkerligen läsa de tre andra böckerna också om jag får chansen!

Mitt betyg: 3/5

Läs även min intervju med författaren Monika Häägg, klicka här.

En reaktion till “Solbarnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s