Paradisoffer

Titel: Paradisoffer
Författare: Kristina Ohlsson
Utgivningsår: 2012
Förlag: Piratförlaget
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

En recensionsbok från Piratförlaget, läs mer här!

Handling:
När fyra bombhot haglar ner över Stockholm börjar Stockholmspolisen samarbeta med både regeringen och Säpo. Det visar sig vara falskt alarm men när det då dagen därpå lyfter ett fullsatt flygplan från Stockholm till New York med ett hotbrev blir situationen genast allvarligare. Kaparna vill dels att Sveriges släpper en utvisningshotad man fri och dels att USA stänger ner ett hemligt fängelse i Afghanistan. Om kraven inte följs kommer planet att sprängas!

CIA blir inblandade, FBI likaså och timmarna går medan Eden, Fredrika och Alex försöker lösa dramat och binda ihop alla lösa knutar.

Omdöme:
Detta är första gången jag läser en bok av Kristina Ohlsson, och börjar alltså i fel ordning i och med den här fjärde boken. Jag kommer dock att läsa hennes tidigare böcker framöver också. Det jag gillade med boken var att den var relativt välskriven och det var en spännande historia. Det är sällan jag läser om terrorism i böcker och det blir på något vis mer intressant när författaren drar paralleller till stora händelser som påverkat hela världen, t.ex 9/11, och som man så väl kommer ihåg.

Jag hade utan tvekan gett boken en fyra i betyg OM det inte hade varit så att författarens personliga åsikter lyser igenom på många ställen och det tycker jag inte är okej. Självklart ska var och en få ha sina egna åsikter men jag tycker inte att man som läsare ska bli påverkad utav detta. Dessutom var det ett tag ganska rörigt med personerna i boken och man visste knappt vem man läste om till slut. Det gjorde inte saken bättre då att tryckfelsnissen varit i farten och bytt ut namn!

Som sagt tycker jag det ändå är en bra och läsvärd bok och jag hoppas övriga böcker från Ohlsson håller ungefär samma stuk.

Mitt betyg: 3/5

6 reaktioner på ”Paradisoffer

  1. Kul att läsa ditt omdöme om boken. Jag håller ju på med Änglavakter nu och tycker att den är den bästa hittills i serien. Fast jag läser ju förstås i ”rätt” ordning ;)

  2. Har inte hunnit läsa paradisoffer ännu men författaren är en av mina absoluta favoriter. Tycker personligen att Askungar är allra bäst.

  3. Pingback: Askungar | Nilmas Bokhylla

  4. Pingback: Tusenskönor | Nilmas Bokhylla

  5. Pingback: Davidsstjärnor | Nilmas Bokhylla

  6. Pingback: Syndafloder av Kristina Ohlsson | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s