Bokbloggsjerka 20-23 april

Veckans bokbloggsjerka handlar om hur många sidor/kapitel man ger en bok innan man lägger undan den för att den inte tilltalar en alls.

Jag är lite kluven och känner att det beror på vilken bok det där! Om det är en bok från biblioteket t.ex kan jag sluta läsa om jag fortfarande inte har kommit någon vart efter ca 50 sidor. Om det är en bok jag själv har köpt vill jag gärna läsa så långt som möjligt, annars är det ju bortkastade pengar? Om det är ett recensionsexemplar läser jag alltid klart, oavsett hur bra eller dålig den är.

Hur gör ni? När slutar ni läsa en bok?

5 reaktioner till “Bokbloggsjerka 20-23 april

  1. Jag gör lite olika. Det är inte många böcker jag lägger undan, men om det är ett lån så läser jag inte speciellt mycket om den inte är bra och om det är en bok som jag själv har köpt läser jag kanske halva? Eller det har i alla fall varit så i den senaste böckerna jag inte har gillat och inte läst klart.

  2. Håller med dig lite där när det gäller böcker jag köpt, då ger jag den mer tid än om det är en lånad bok.

  3. Förr brukade jag ge en bok hundra sidor. Sedan började jag få mer och mer ont om tid att läsa, samtidigt som fler och fler intressanta böcker dök upp. När jag sedan började med Bookcrossing och hade hur mycket som helst att läsa började jag bli snabbare på att ”döma ut” böcker. Knske lite dumt, men det finns så mycket i världen som väntar på att bli läst, så om en bok inte fångar mig på en gång släpper jag den och går till nästa.

  4. Jag ger alltid boken/böckerna en chans. Och om jag ens börjar kan jag inte sluta, det känns på något sätt fel att inte läsa hela även om man inte tycker om den i början eller mitten. Om det sen känns som man aldrig kommer få tillbaka de timmarna av sitt liv kanske man borde byta genre ett tag eller något. Man måste helt enkelt vänta tills sista ordet innan man dömmer den. Det är samma med filmer, iallafall för mig, att jag kanske skrattar åt skämten och hänger med i handlingen – men efteråt så börjar man fundera på vad som egentligen var bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s