Kaninhjärta

Titel: Kaninhjärta
Författare: Christin Ljungqvist
Utgivningsår: 2012
Förlag: Gilla Böcker
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

En recensionsbok från Gilla Böcker, läs mer här!

Handling:
Boken handlar om Mary och Anne som är tvillingar och bor tillsammans med sin mor i Vallda utanför Kungsbacka. Deras pappa lämnade dem för bara några veckor sedan och har nu träffat en ny tjej. Tjejerna bildar tillsammans ett slags medium där spökena använder Marys röst och Anne lyssnar. Medan deras pappa och hans nya åker till Thailand lånar de hans lägenhet i Göteborg i smyg och stöter en dag på en kvinna på köpcentret som bjuder in dem till en medial grupp. Gruppen letar efter en försvunnen liten flicka och med hjälp av Mary och Anne kommer de allt närmre sanningen..

Omdöme:
De två första kapitlen skruvade till det rejält i mitt huvud och jag var tvungen att läsa om meningar för att förstå vad jag läste. Jag vet inte om det berodde på att jag var trött eller om det var en knepig text eller något helt annat men det gjorde mig irriterad. Jag läste vidare ändå och kom att störa mig på fler saker, nämligen allt snack om vad Mary uppdaterade om på Facebook (som jag inte riktigt tyckte förde handlingen framåt) och hur lätt hon var på foten. Dessutom tog det närmare 100 sidor innan det faktiskt hände något i boken.

Bortsett från detta tycker jag det var en intressant bok, något som skiljer sig ur mängden så att säga. Jag har aldrig läst något som handlar om spöken eller medium innan så det var extra intressant! En bra debut helt enkelt!

Mitt betyg: 3/5

En reaktion till “Kaninhjärta

  1. Kul att höra vad du tycker. Har varit lite sugen själv på Kaninhjärta så möjligt att jag slår till nu faktiskt :) eller när lönen kommit rättare sagt hehe…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s