Tematrio – Mors Dag

Veckans tematrio handlar om mammor i litteraturen och jag ska alltså tipsa och berätta om tre minnesvärda mammor.

1. Först ut är alla mammor i antologin ”Mor, mamma, morsan” som jag nyligen läste och som är skriven av författare som helt enkelt berättar om sina mammor, deras historia och relationer. En recension kommer på onsdag så håll ögonen öppna då om ni är nyfikna!

2. Katniss mamma i ”Hungerspelen” är för mig en minnesvärd mamma men inte på ett särskilt positivt sätt. Hon framstår mer eller mindre som svagheten själv och låter Katniss göra allt jobb, trots att hon bara är ett barn.

3. Lucas mamma i ”Helena” är minnesvärd på grund av att hon känns som en huslig, glad och snäll mamma som gör allt för sina barn och som mer än gärna välkomnar nya människor i familjen. Hela huset är fullt men ändå är hon Stålmamman!

2 reaktioner till “Tematrio – Mors Dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s