Allt jag säger är sant

Efter att ha hört en hel del om Lisa Bjärbo lånade jag hennes senaste bok på biblioteket. Av de recensioner jag har läst verkar det råda lite delade meningar om boken, och det kan jag förstå, men här kommer alltså min egen recension.

Titel: Allt jag säger är sant
Författare: Lisa Bjärbo
Utgivningsår: 2012
Förlag: Rabén & Sjögren
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Handling:
Alicia är 16 år och går naturprogrammet på gymnasiet när hon en dag fastnar på toaletten då dörren går i baklås. Under tiden hon sitter där har hon mycket tid att tänka på sin framtid och bestämmer sig kort därefter för att hoppa av gymnasiet. Hennes föräldrar, hennes mormor och hennes bästa vän vet inte riktigt vad de ska tro eller säga om hennes beslut men ganska snabbt får hon jobb på ett café. Det är också där hon ser sin drömkille för första gången, Isak.

Omdöme:
Bara några sidor in i boken kände jag igen mig själv i Alicia. Lite rebellisk, hoppar av gymnasiet (inte för att jag gjorde det men det var ytterst nära) och så men likaväl irriterar man sig på henne något fruktansvärt emellanåt. Samtidigt som hon vill vara vuxen beter hon sig nämligen som en 3-åring.

Det var en helt okej bok, varken mer eller mindre. Jag har inte läst Bjärbos tidigare bok men kanske eventuellt gör det nu. Hon har ett ganska speciellt sätt att skriva på tycker jag och jag har inte riktigt bestämt mig än vad jag tycker om det.

Mitt betyg: 3/5

En reaktion till “Allt jag säger är sant

  1. Jag har precis läst den boken också. Känner mig lite splittrad till den, precis som du verkar göra. Vissa saker är väldigt bra men vissa saker drar ner boken mycket. Kan dock rekommendera ”Det är så logiskt alla fattar utom du” (hennes första bok). Den är visserligen mer klassisk men jag tycker den är betydligt bättre! Så om du inte redan läst den tycker jag du ska göra det :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s