Tjuvdrottningen av Johan Rundberg

Våren har väckt staden till liv och på Norrbro flockas åskådarna runt en populär knivkastarföreställning. Men på Allmänna barnhuset har Mika annat att tänka på. Två av de föräldralösa barnen skolkar från skolan och konstapel Valdemar Hoff kommer med en oväntad anklagelse. Snart inser Mika att barnen är in blandade i något mycket farligare än de själva förstår. För att rädda dem måste hon sätta sitt eget liv på spel.

Det var inte alls länge sedan jag läste första boken i den här serien, ”Nattkorpen”, men jag kände att det var bäst att sätta tänderna i den här direkt, medan man ändå hade minnet färskt från den första boken. Den här trilogin riktar sig till barn 9-12 år men går lika bra att läsa som vuxen.

I den här delen tar Mika saker och ting i egna händer, dels på barnhuset men också gällande händelser runt omkring henne. Hon vill så gärna förstå och lösa situationer att hon mer än en gång befinner sig i en rävsax. Jag uppskattar dock hennes mod och hennes strävan efter svar. Jag tycker att vi som läsare får lära känna henne ytterligare i den här boken, men jag saknar Hoff. Han är visserligen med en liten del men det hade inte gjort något om de hade jobbat tillsammans mer. Det märks också att det är något som tynger honom som jag hoppas vi får veta mer om i sista delen av serien.

Precis som i förra boken beskrivs miljöerna på ett bra sätt och det känns stundtals som att befinna sig där på plats.

Det är svårt att skriva om den här boken utan att spoila något men jag tycker att det var en bra fortsättning och jag ser fram emot att läsa mer om Mika och Valdemar. Nästa bok är sista delen i trilogin och då kanske vad som helst kan hända?

Mitt betyg: 4/5

Författare: Johan Rundberg
Serie: Månvind & Hoff #2
Utgivningsår: 2021
Förlag: Natur & Kultur
Utläst: 23 januari 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Nattkorpen (Månvind & Hoff #1)

Andra som bloggat om boken:
Bokugglor | Barnboksbloggen | Boktanken | Vargnatts Bokhylla |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s