Hades

Och så kom äntligen fortsättningen på ”Helena” rakt ner i brevlådan! Jag är imponerad över hur snabbt de översatte denna faktiskt och precis som med första boken tycker jag att omslaget är riktigt läckert.

Titel: Hades
Författare: Josephine Angelini
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
Finns hos: Adlibris, Bokia, Bokus

Ett recensionsexemplar från Bonnier Carlsen, läs mer om boken här!

Handling (SPOILER-VARNING!):
Helena är den enda som kan ta sig ner i underjorden, Hades, för att på något vis bli av med erinnyerna men familjen Delos gör allt de kan för att hjälpa henne. Deras släkting Hector har blivit en Utstött och genom att få tyst på erinnyerna kan han återigen bli en del av familjen.

Helena plågas också av sina känslor för Lucas, trots att hon nu vet att de är kusiner. Lucas blir tillsagd att hålla sig borta från Helena eftersom hennes uppdrag i underjorden är så viktigt men hur ska man kunna hålla sig borta från sitt livs kärlek? I Hades träffar Helena dessutom Orion som säger sig vara utsänd av hennes mor Daphne att hjälpa henne.

Omdöme:
Till att börja med fick jag inte riktigt samma feeling för den här som jag fick för ”Helena”. Jag vet inte om det då var på grund av nyhetens behag med grekisk mytologi eller riktigt vad det beror på men jag gillade den första boken bättre. Även om böckerna handlar om grekiska halvgudar fick jag vid några tillfällen känslan av att det som hände inte var realistiskt och det gillade jag inte riktigt. Denna är dock fortfarande väldigt bra och spännande och trots att den är på 500 sidor går den snabbt att läsa.

Jag tycker också man fick en djupare förståelse för karaktärerna, särskilt Helenas vänner Claire och Matt som visar sig väldigt behjälpliga. Jag gillar Ariadne men i den här boken irriterar jag mig mer och mer på Jason som är alldeles för överbeskyddande. Orion fick jag också en speciell känsla för och jag hoppas att han kommer att finnas med även i tredje boken. Dessutom är jag otroligt nyfiken på hur det kommer att gå för Helena och Lucas.

Mitt betyg: 4/5

Tidigare böcker i serien:
– Helena

En reaktion till “Hades

  1. Pingback: Nemesis | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s