Fallvatten

Efter att ha sett Mikael Niemi och hört honom prata om sin senaste bok blev jag väldigt nyfiken på den. Den lät spännande och intressant! Nu är den läst och här kommer min recension.

Titel: Fallvatten
Författare: Mikael Niemi
Utgivningsår: 2012
Förlag: Piratförlaget
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Ett recensionsexemplar från Piratförlaget, stort tack!

Beskrivning från förlaget:
Ett intensivt regnande har plågat nordligaste Norrland hela hösten. Det är här, i Lule älv, mot den norska gränsen, som kraftverkens enorma vattenmagasin ligger på rad.

En dag händer det ofattbara – plötsligt reser sig en grå vägg, det är dammarna som till slut brister, enorma krafter släpps lösa och en flodvåg som inte borde finnas sveper undan allt i sin väg.

Bland de som drabbas finns den urbane samen som kör sport-Saaben för sitt liv samtidigt som tsunamin växer i backspegeln. Här är den självmordsbenägne helikopterpiloten som söker döden mot berget men kommer att flyga ikapp med fallvattnet, hans gravida dotter och den förlupna hustrun, här finns den utbrända lärarinnan – och kraftverksarbetaren som äntligen får chansen att visa fruntimren vem som faktiskt är starkast.

Deras öden flätas samman i den desperata kampen mot katastrofen.

Längs sin väg mot havet kommer vattenväggen inte bara att förändra landskapet för alltid, människornas liv blir aldrig detsamma – i den mån de överlever…

Omdöme:
I boken får man följa många människors liv och öden och det hoppar från den ena till den andra. Jag förstår tänket här men samtidigt blir jag lätt förvirrad när jag försöker hänga med och det är svårt att få någon riktig känsla för karaktärerna! Det tog dessutom ett litet tag innan jag kom in riktigt i boken.

Det är en väldigt spännande berättelse annars och känns som något som faktiskt hade kunnat hända på riktigt. Boken är också relativt kort och Niemi skriver bra, det flyter liksom på. Hans beskrivningar av naturen var något jag gillade redan från första sidan.

Många har hyllat den här boken. Jag är inte riktigt med i hyllningsgruppen men tycker ändå det är en bra bok som är värd att läsa!

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s