Dracula

När jag såg det här omslaget bestämde jag direkt att den här ska jag ha. Lyckligtvis fick jag i boken i julklapp av min fina vän Emelie och den passade ju utmärkt till mitt vampyrtema.

dracula

Titel: Dracula
Författare: Bram Stoker
Utgivningsår: 2008
Förlag: H:ström Text & Kultur
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus

Handling:
Greve Dracula planerar att köpa en egendom i England och till sin hjälp får han juristen Jonathan Harker. Harker reser till Transsylvanien för att hälsa på Dracula och på vägen träffar han både en och annan som varnar honom för att fortsätta sin färd. Trots detta kommer han fram till Dracula men för varje dag som går blir Jonathan allt mer rädd och Dracula beter sig märkligt..

Omdöme:
Jag gillade början på den här boken men någonstans mot mitten började den bli lite seg. Att den är skriven med hjälp av journalanteckningar, dagboksinlägg och brev gillade jag dock skarpt och det gjorde boken väldigt lättläst – trots sin tjocklek.

Jag har inte läst särskilt många klassiker tidigare men nu kan jag lägga ytterligare en till högen och dessutom en vampyrklassiker. Det känns bra att ha läst den.

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner till “Dracula

  1. Man kanske ska börja tidigt för att uppskatta vampyrer? Dottern på 10 har lånat två olika versioner av Dracula från biblioteket som båda är anpassade för yngre läsare. Tyckte själv att den var lite seg ibland men ändå spännande. Håller nog med dig där. Blir dock lite sugen på den grafiska Dracula också.

  2. Hittade in på din blogg bara för en stund sedan och är väldigt glad för det. :) mycket intressanta recensioner och bra tips på nya böcker att läsa. Netgalleyböckerna, hur lång tid efter att du läser finns de ute på marknaden ungefär?

    För att koppla ihop med detta inlägg, läste Bram Stokers Dracula innan jul och gjorde en jämförelse mellan den och Stephenie Meyer. (Skolarbete). Jag som läst twilight tidigare och inte många andra vampyrberättelser blev både lite skrämd och mycket mer intresserad av olika slags vampyrböcker. Skillnaderna i framställandet av vampyrer skiljer sig mycket. Men vilka vampyrböcker borde jag läsa mer? :)

    Tack ännu en gång för en bra blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s