Cocktails för tre

Madeleine Wickham heter personen bakom pseudonymen Sophie Kinsella och här kommer ytterligare en av hennes första böcker som nu översatts till svenska.

cocktails-for-treTitel: Cocktails för tre
Författare: Madeleine Wickham
Utgivningsår: 2013 (2000)
Förlag: Damm Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack Damm Förlag för recensionsexemplaret!

Handling:
Den första i varje månad träffas väninnorna Candice, Maggie och Roxanne på Manhattan Bar där de dricker drinkar och pratar igenom livet och senaste skvallret. Denna gången får Candice plötsligt syn på Heather, en tjej som gick i samma klass som henne till den dag då hennes familj blev av med alla sina pengar, och får otroligt dåligt samvete då hon vet att hennes egen pappa hade något med saken att göra. Candice vill till varje pris hjälpa Heather och berättar om ett ledigt jobb där hon själv jobbar men kanske borde hon bara låtit det hela passera?

Omdöme:
Ah, jag vet inte vart jag ska börja. Jag gillar inte att de marknadsför de här böckerna som Kinsella-böcker. Författaren skriver själv att böckerna skiljer sig i stil och det håller jag helt med om. Visst, Kinsella säljer bättre än Wickham men det känns ändå som lurendrejeri.

Det som gjorde att jag inte läste klart denna var till stor del de tre huvudkaraktärerna som jag blev riktigt irriterad på. Roxanne som haft en hemlig älskare i flera år och aldrig berättat något för sina vänner. Va? Maggie som är höggravid och häller i sig alkohol som en svamp. När förslaget kommer om att hon kanske skulle dricka något alkoholfritt viftar hon bort det som ett skämt. Candice som är naiv och beter sig som en 14-åring. Nej, jag gillade verkligen ingen av dem och de kändes inte alls trovärdiga! Ihyllan.se har för övrigt gjort en läsvärd recension av boken så kika gärna in där.

Nej, inget att hänga i julgranen och det är förmodligen sista gången jag läser någon av Wickhams/Kinsellas tidigaste böcker.

Tidigare recenserade titlar av författaren:
– Dubbelbokat (Wickham)
– Nya kontakter (Kinsella)
– Karriär & Köksbesvär (Kinsella)
– Mina hemligheter (Kinsella)

5 reaktioner till “Cocktails för tre

  1. Jag störde mig också på Maggies drickande. Det kändes som att Kinsella försökte förespråka något som bara är väldigt dumt.

  2. Kinsella är en av mina favorit författare så jag tänker inte ens förstöra det genom att läsa något hon skrivit som Wickham..

  3. Jag läste Dubbelbokat, men tyckte inte alls om den, de var mycket bättre när hon skriver som bara Kinsella (jag vet inte, men det känns som hon skriver en annan stil som Sophie Kinsella). Dock älskar jag hennes bok Mina hemligheter. :)

  4. Intressant läsa dina tankar om hur boken försöker rida på varumärket Kinsella men istället urholkar varumärket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s