En nästan vanlig man

En serie som jag blivit väldigt nyfiken på efter att ha läst ”Återvändaren” är den om Jacob Colt och Christopher Silvferbielke och därför har jag nu lyssnat på denna som ljudbok.

en-nastan-vanlig-man

Titel: En nästan vanlig man
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Uppläsare: Stefan Sauk
Serie: Jacob Colt #2
Utgivningsår: 2009
Förlag: Damm Förlag
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Handling:
Christopher Silfverbielke har ett välbetalt jobb och får det han vill ha, men han vill ha mer spänning i tillvaron. Han drar in sina vänner Johannes och Hans i en slags poänglek som mer eller mindre går ut på att leka med lagen. Det som började med fortkörning blir helt plötsligt till rån och mord.

På andra sidan lagen sitter Jacob Colt och försöker tillsammans med sin kollega Henrik Vadh få tag på gärningsmännen.

Omdöme:
Christopher Silfverbielke är verkligen en intressant karaktär som jag har utvecklat någon slags hatkärlek till. Han är ju egentligen hemsk men det är något med honom som lockar, lite som med Christian Grey. I vilket fall tycker jag om att läsa om honom och det ska bli väldigt roligt att läsa mer. En annan karaktär som jag också gillar är Jacob Colt, även om det i den här boken blev lite väl mycket familjeliv för min smak. Av någon anledning ser jag Jacob Eklund framför mig när jag läser om Colt, är det bara jag?

Själva historien i sig är helt okej och spännande från och till. Det som gör att den bara får ett medelmåttigt betyg är på grund av de delar där det blir mer fokus på familjeliv och relationer än på de verkliga brotten, polisarbetet och gärningsmännen.

Och stort plus till Stefan Sauk! Riktigt bra uppläsare!

Mitt betyg: 3/5

9 reaktioner till “En nästan vanlig man

  1. Jag håller helt med dig – för visst är det så att man känner nån slags hatkärlek till Silfverbielke!? Han är ju en riktigt avskyvärd person, men man kan ju bara inte låta bli att fascineras av honom! :) Läs ”Grannen” också – den gillade jag mest av böckerna i den här serien – hittills, i alla fall.

  2. Jag älskar deras böcker. Det finns nog ingen karaktär som Silverbielke som har fått sig att vända sig i magen på mig som han har. Läs böckerna i ordning för att få ut mest av dem ;)

    1. Hm, kan inte kommentera hos dig. Det är något fel på captcha-koden så varje gång jag försöker ser jag inte koden överhuvudtaget :/

      Hur som helst så blir det inte att jag läser dem i ordning men det blir nog bra ändå :)

      1. Oj vad konstigt…har ingen aning om vad det kan bero på. Får se om jag kan klura ut vad det kan vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s