En smakebit på søndag: Anna klädd i blod

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”Anna klädd i blod” av Kendare Blake och här kommer min smakbit.

Handling:
Cas Lowood har ett updrag. Han dödar spöken som är kvar på jorden för att mörda människor.

Legenden om Anna Korlov har lockat Cas till Thunder Bay i Kanada. Anna mördades 1958, men hennes vålnad finns kvar i det hus där hon dog och ingen som vågar sig över tröskeln kommer levande tillbaka. Hittills har hon tagit livet av tjugosju ungdomar och det verkar inte ta slut där. ”Anna klädd i blod” kallas hon av traktens invånare och hon visar sig bli Cas största utmaning sedan han tog över rollen som spökjägare efter sin fars död. För hur tar man sig under huden på någon som inte har någon hud kvar, och hur dödar man egentligen någon som redan är död …?

anna-kladd-i-blod

Jag smyger in i badrummet på tå och drar fram kniven ur min läderryggsäck. Efter att ha tagit itu med liftaren slog jag in den i ett stycke svart sammet, men inte särskilt prydligt. Jag hade bråttom. Jag ville inte befinna mig på vägen längre, inte någonstans i närheten av bron. Att se liftaren lösas upp skrämde mig inte, jag har sett värre saker. Men man vänjer sig aldrig. s. 13

6 reaktioner till “En smakebit på søndag: Anna klädd i blod

    1. Hehe, den ska vara en skräckis men än så länge tycker jag inte den är det :O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s