En misslyckad kvinnas bekännelser av Alexandra Potter

En-misslyckad-kvinnas-bekannelser_HRNell Stevens liv är en enda röra.
Hennes drömliv i Kalifornien fick ett abrupt slut: konkurs och uppslagen förlovning. Hon får flytta tillbaka till London, utan en krona på kontot, för att börja om på nytt. Medan hon har varit borta har mycket förändrats. Hennes singelvänner är gifta och har barn och alla perfekta insta-liv gör att hon känner sig som ett enda stort fiasko.

Efter en period av färdigblandade burkar med gin & tonic, chips och ständiga duster med hyresvärden om värmen i huset och hur man ska packa diskmaskinen, får hon till slut ett frilansuppdrag – att skriva dödsrunor för en tidning. Den första intervjun hon ska göra är med den drygt åttioåriga änkan efter en framstående pjäsförfattare. När hon kommer till huset hittar hon den fantastiska Cricket i färd med att måla om väggarna i ett av rummen.

En oväntad vänskap tar sin början och Nell får en knuff i rätt riktning.

Jag har hört lite om Alexandra Potter tidigare men aldrig läst något av henne. När den här boken kom ut, och dessutom översatt, kunde jag faktiskt inte låta bli. Brittisk chick lit brukar jag uppskatta och så även i det här fallet!

Nell Stevens är en karaktär man snabbt fattar tycke för. Hon är 40+, ogift och barnlös. Hon är inneboende hos en man efter att ha flyttat hem från USA och skriver dödsrunor för en minimal lön. Hon ser sig själv som lite misslyckad och jämför sig gärna med sina jämngamla vänner. Jag känner inte igen mig så mycket i Nell men desto mer i hennes vänner. Ett par gånger kommer jag på mig själv att sitta och flina åt något som är vardag för en småbarnsmamma. Förutom Nell får vi även möta Edward och det är en spännande karaktär. Även han har någon form av fasad på grund av rädslan för att misslyckas. Det blir lite förutsägbart men det fungerar. Sedan får jag inte glömma Cricket som blir en stor del av boken när hon träffar Nell. Där blir det också så tydligt att ålder inte alltid har någon betydelse. Deras relation växer och det är så härligt att få följa med på resan.

Boken är överlag lättläst och passar bra om man inte är ute efter något tyngre. Det är underhållning och igenkänning och en röd tråd som säger att allt inte är som det ser ut att vara. Sluta jämföra dig med andra, fundera på vad ordet ”perfekt” egentligen betyder och var nöjd med den du är.

Tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret!

Mitt betyg 3/5

Författare: Alexandra Potter
Utgivningsår: 2021
Förlag: Bokförlaget Nona
Utläst: 5 juli 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Hyllan

En reaktion till “En misslyckad kvinnas bekännelser av Alexandra Potter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s