Heartstopper: Volume 1 av Alice Oseman

42189109._SY475_Charlie, a highly-strung, openly gay over-thinker, and Nick, a cheerful, soft-hearted rugby player, meet at a British all-boys grammar school. Friendship blooms quickly, but could there be something more…?

Charlie Spring is in Year 10 at Truham Grammar School for Boys. The past year hasn’t been too great, but at least he’s not being bullied anymore. Nick Nelson is in Year 11 and on the school rugby team. He’s heard a little about Charlie – the kid who was outed last year and bullied for a few months – but he’s never had the opportunity to talk to him. They quickly become friends, and soon Charlie is falling hard for Nick, even though he doesn’t think he has a chance. But love works in surprising ways, and sometimes good things are waiting just around the corner… 

Dessa seriealbum har verkligen blivit omtalade och i stort sett alla recensioner jag har sett har varit positiva. Det har varit hyllningsrop från alla håll och det gjorde mig lite skeptisk. Det kändes dock som att det var något jag inte kunde missa så jag köpte hem dem ändå och det gjorde jag helt rätt i.

I boken får vi dels träffa Charlie som ganska nyligen kommit ut som homosexuell. Vi får små återblickar från hans senaste år i skolan och vi förstår att det har varit jobbigt på många sätt. När han träffar Nick första gången tänker åtminstone jag att det är två motpoler men då hade det inte blivit någon serie av det. Uppenbarligen har de saker gemensamt och de utvecklar snabbt en vänskap. Relationen som sedan utvecklas vidare mellan dessa två är så fin och det är också det som verkligen gör boken. Det här försiktiga, trevande och osäkra i början av ett förhållande och när man inser att man är kär. Jag tycker dessutom verkligen att författaren/illustratören har lyckats med att fånga osäkerheten hos Nick, både kring identitet och läggning. Det ger på något vis ett djup till karaktären.

Sammantaget är det en fin historia om två väldigt olika killar som träffas och hittar något gemensamt. Det handlar om en relation som växer sig allt starkare och om hur det är att vara ung och försöka hitta sig själv. Jag är så glad att jag började läsa den här serien för jag kommer definitivt fortsätta!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Alice Oseman
Serie: Heartstopper #1
Utgivningsår: 2019
Förlag: Hodder & Stoughton
Utläst: 12 juli 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Bokprinsessorna | I Heart Fantasy | Bokugglor

5 reaktioner till “Heartstopper: Volume 1 av Alice Oseman

  1. Vad roligt att du tyckte om den och den blir bara bättre och bättre med varje volym! :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s