Sommaren på Nornö av Jennifer Anglade Dahlberg

13113012_o_1_6060481f0c5f9Artonåriga Zoë Holmgren har levt hela sitt liv på den mytomspunna ön Nornö i Stockholms skärgård. Tillsammans med sin struliga mamma Linn och sin mormor Agnes driver Zoë öns handelsbod som Holmgrens gjort i generationer.

Med en haitisk-amerikansk pappa, som hon aldrig träffat, har Zoë alltid stått ut från mängden. Trots Linns motstånd börjar Zoë i smyg göra efterforskningar. Hennes högsta önskan är att hitta honom.

Vanligtvis händer inte mycket på Nornö, men när Camilla Easton, utlandssvensk, före detta modell och numera Manhattanbo, anländer till sin nybyggda sommarbostad, ställs Zoës och Linns tillvaro på ända. De dras direkt till familjen Eastons sofistikerade och till synes perfekta liv. Men snart inser de att de inte är ensamma om att ha saker att dölja.

Efter att jag var med på en feelgoodafton blev jag väldigt nyfiken på både den här författaren och såklart boken. Jag tänkte mig att det dels skulle vara en härlig feelgood men också ett sökande efter identitet och jag fick båda delar.

I boken får vi följa två perspektiv, dels Zoë och hennes sökande efter sina rötter och dels mamma Linns. Zoë har fått en historia berättad av sin mamma angående fadern men inser snabbt att det är något som inte stämmer med den historien. När det gäller Linn får vi dels en återblick till hennes ungdom och vad det var som hände när hon blev gravid med Zoë men vi får också följa med i hennes vardag och sökandet efter sig själv. Jag gillar att handlingen skiftar mellan deras perspektiv. Det gör mig både intresserad av Zoë och Linn, samt nyfiken på deras relation och vad som ligger till grund för den. Samtidigt förstår man att mormor Agnes har haft stor betydelse för de båda och främst Zoë har en alldeles särskild relation till sin mormor.

Under läsningens gång kunde jag drömma mig bort till Nornö, skärgården och den lilla handelsboden där de spenderade en hel del tid. Miljöbeskrivningarna var med andra ord väldigt bra och jag gillade språket. Boken gick snabbt att läsa och var underhållande. En bra sommarbok!

Tack till Norstedts för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Jennifer Anglade Dahlberg
Utgivningsår: 2021
Förlag: Norstedts
Utläst: 12 juli 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Malins Bokblogg |

2 reaktioner till “Sommaren på Nornö av Jennifer Anglade Dahlberg

  1. Pingback: Sommaren på Nornö av Jennifer Anglade Dahlberg | Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s