Bokförlaget Gyllendufva av Lilly Emme och Sara H. Olsson

Bokforlaget-GyllendufvaGunilla von Schmeeren är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, som trots prestigefylld utgivning lider av stora, ekonomiska utmaningar. Om situationen inte vänder inom åtta månader kommer hon att tvingas att sälja företaget för att betala banken. Gunilla bestämmer sig för att anställa den erfarna förläggaren Petra, och tillsammans jobbar de för att få förlaget på fötter. Men kommer de att få tag i den lysande debutanten som inte svarar på mail? Kommer den bittra agenten göra allvar i sina hot om stämning? Och kommer de att ha råd att ställa ut på Bokmässan?

Det här med att dras till böcker som på något vis handlar om böcker tror jag inte att jag är ensam om. Jag vet inte varför men böcker om bibliotek eller som här, bokförlag, lockar lite extra. Det här är dessutom en feelgood så det kändes som att det inte kunde bli mer rätt.

Gunilla har blivit lämnad med ett stort problem att ta hand om och hon ser ingen annan utväg än att börja om helt på ny kula, utan att berätta hela historien för nyanställda Petra. Petra å sin sida tror att det här är hennes chans i karriären och vet inte riktigt vad hon ska göra när hon får reda på hur det egentligen ligger till. Gunilla vet inte hur det fungerar att driva ett bokförlag och förlitar sig otroligt mycket på Petra. Samtidigt har de lilla Ranelid som hela tiden verkar hitta på hyss. Ni hör ju lite på beskrivningen att boken innehåller en hel del humor och det händer mycket oväntat. Det bästa är ju dock att följa relationen mellan Gunilla och Petra, som från början inte är något mer än en strikt arbetsrelation. I takt med att Petra blir mer och mer invigd i problemet är det dock något som händer mellan dem och relationen utvecklas. De vägrar ge upp utan en ärlig fight och det är så härligt att läsa om.

Boken innehåller en hel del humor och det är svårt att inte dra på läpparna över referenserna till såväl förlagsbranschen som till exempelvis bokmässan. Jag vet inte hur trovärdigt det är men det är inget jag hänger upp mig på. Det är underhållande och det är snabbläst och jag kommer absolut att ta tag i kommande del i den här serien.

Tack till Historiska Media för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Lilly Emme och Sara H. Olsson
Serie: Kvarteret Kronan #1
Utgivningsår: 2021
Förlag: Historiska Media
Utläst: 12 juli 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
C.R.M. Nilsson | Enligt O

En reaktion till “Bokförlaget Gyllendufva av Lilly Emme och Sara H. Olsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s