Heartstopper: Volume 2 av Alice Oseman

43307358._SY475_Nick and Charlie are best friends. Nick knows Charlie’s gay, and Charlie is sure that Nick isn’t.

But love works in surprising ways, and Nick is discovering all kinds of things about his friends, his family … and himself.

Jag hade med mig både första albumet och detta på vår semester och tur var väl det. När jag väl hade läst första ville jag inte vänta på att läsa andra så jag tog tag i det bara några dagar efter och det var om möjligt ännu bättre.

Boken börjar med en liten återblick kring vad som hände senast och tar sedan vid efter det. Jag skrev i recensionen till den första boken att författaren lyckats fånga osäkerheten hos Nick och det tycker jag även här. Det blir så tydligt att han lider, att han inte riktigt vet vad han ska göra eller hur han ska göra och jag förstår honom. Han vill inte såra Charlie men han är också rädd, rädd för att komma ut och vad det innebär för honom. Charlie å sin sida är osäker på hur han ska bete sig, hur han kan hjälpa Nick eller vad som kommer att hända. Det är mycket känslor.

Det som gjorde att det här albumet grep tag i mig hårdare än första delen är dels Nicks ”kompisar”. Det är helt otroligt vad barn och ungdomar kan vara elaka mot varandra och där har vi som vuxna och föräldrar ett stort ansvar. En annan del som gjorde att jag fastnade mer här är såklart att de närmat sig varandra ytterligare och de där trevande stegen vi såg i första boken har här blivit allt som händer när man är lyckligt kär. Det är så mysigt att följa och vissa av reaktionerna på förhållandet är så härliga, bland annat Charlies systers.

Jag skrev inget om det i min förra recension men tecknarstilen upplever jag ganska enkel men så passande. Det känns som att hon verkligen funderat ut vilka detaljer som är viktiga och fokuserat på dem. Jag gillar det!

Den här serien är precis så bra som alla har sagt och jag ser verkligen fram emot att läsa mer. Det är även en serie jag varmt kan rekommendera.

Mitt betyg: 5/5

Författare: Alice Oseman
Serie: Heartstopper #2
Utgivningsår: 2019
Förlag: Hodder & Stoughton
Utläst: 15 juli 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Heartstopper (Heartstopper #1)

En reaktion till “Heartstopper: Volume 2 av Alice Oseman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s