Julkalendern 2013 – Lucka 24

24december

GOD JUL PÅ ER! Det är dags för sista luckan i årets julkalender här på Nilmas Bokhylla och dagens vinst sponsras av Adlibris. I prispotten finns en sprillans ny Adlibris Letto, alltså Adlibris egna läsplatta. Om ni vill läsa mer om den kan ni till exempel göra det här. Om ni dessutom vill läsa vad jag tyckte om Letton kan ni göra det här.

adlibris-lettoBeskrivning:
Adlibris Letto är en tunn och smidig läsplatta som är designad för att ge dig den bästa möjliga läsupplevelsen av e-böcker. Med Adlibris Letto kan du enkelt läsa och köpa e-böcker närsomhelst, varsomhelst. Du kan köpa e-böcker direkt eftersom läsplattan har trådlös uppkoppling (wifi) och är kopplad direkt till Adlibris butik med e-böcker. Adlibris e-boksbutik har mer än 5000 e-böcker i sortimentet.

För att underlätta läsningen har Letto en pekskärm, vilket gör att du enkelt kan navigera på skärmen även när du är i butiken för att köpa e-böcker. För att bläddra framåt och bakåt i dina e-böcker kan du också använda sidoknapparna. Letto har en blänkfri och papperslik skärm, som gör läsupplevelsen av e-böcker behaglig för ögonen och som gör att du kan läsa både ute i solljus och inomhus.

I Adlibris Letto har du plats för hela ditt bibliotek med e-böcker, detta trots att läsplattan är mindre än en pocketbok. Letto rymmer ungefär 2000 e-böcker. Utöver det kan du läsa länge utan att behöva ladda, då läsplattans batteritid håller en månad. Adlibris Letto har också en inbyggd ordbok så att du direkt när du läser e-böcker i din läsplatta kan slå upp de ord som du inte förstår.

Tävlingsregler
– Varför vill just du ha en egen läsplatta? Motivera kort.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS ANNA!

71 reaktioner till “Julkalendern 2013 – Lucka 24

 1. Den vill jag ha! Har saknat läsplatta sedan min gick sönder. Vi läser mycket här hemma och ibland blir det bokpanik, vore så skönt att bara kunna ladda en ny bok i läsplattan då!

 2. Tycker e-böcker verkar så smidigt, men mobilens skärm är för liten för att jag ska fastna för e-boksformatet. Med en riktig läsplatta skulle det säkert bli skillnad och jag är därför gärna med och tävlar om en Letto!

 3. Hej!
  Är gärna med.

  Nu när man börjar komma upp i 40 plus blir synen sämre och texten
  blir betydligt mindre än vanligt. Då skulle denna läsplatta underlätta
  mycket , när jag läser mina favoritböcker.

  Mvh julianna@bredband2.com

 4. En sån här vore toppen för mig!
  Jag är sängliggande mycket pga min ovanliga sjukdom. Älskar då att läsa, det är min passion :-)
  Men det är inte alltid jag kan hålla i en bok då den kan vara för tung för mig just då eller så orkar jag inte hålla i med båda händerna just då.
  Då blir det inget läsande tyvärr!
  Men med sen här läsplattan skulle jag aldrig mer behöva vara utan läsning när jag vill läsa.
  God jul

 5. Åhh vilket underbart pris! Jag vill gärna läsa fler e-böcker och har försökt göra det på surfplattan och mobilen. Men jag blir alltid så snabbt trött i ögonen samt det är helt omöjligt att läsa utomhus eftersom skärmen blir så mörk i jämförelse då. En Adlibris Letto skulle vara en underbar julklapp!
  God jul!

 6. Åh, har läst otroligt mycket positivt om Adlibris läsplatta och det har gjort mig bra sugen på att införskaffa en egen. Men ekonomin säger inte direkt samma sak, så det vore underbart att vinna denna och få tillgång till massor med nya böcker att ladda ner.

  Kram Sanna

 7. Jag skulle vilja ge den till min mamma. Hon läser mycket i sängen innan hon ska sova och hon blir så stel och får ont av att hålla upp alla tunga böcker. Dessutom vaknar hennes man lätt när hon har tänt läslampan på nätterna, så en läsplatta skulle vara perfekt för henne! :)

 8. Jag önskar mig en läsplatta för att mina 4 Billybokhyllor redan är fullproppade med böcker som jag tycker om och vill ha kvar. Eftersom jag inte får plats med fler böcker eller bokhyllor för den delen är det dags att ta steget in i nutiden och börja bygga upp ett elektroniskt bibliotek.

 9. Jag skulle behöva ett alternativ till den klassiska boken (då det ju vore great att ha med en devis istället för fler när man t.ex. packar resväskan). Dessutom skrev jag min uppsats i Svenska språket och litteraturen med fokus på ungdomars läsning på bok/platta och blev en uns sugen redan då… GOD JUL! (:

 10. Min man har en annan variant av läsplatta som han verkligen hyllar och höjer till skyarna. Jag är anti, kanske gammaldags?! Men nu vill jag verkligen ge läsplattan en chans. Kanske jag också kan anpassa mig till de moderna hjälpmedlen :-) ?!

 11. För att med en läsplatta kan man bära med sig många tunga och bra böcker utan att de väger så mycket!

 12. För att jag har en hel hög e-böcker som jag måste läsa på datorn vilket jag inte orkar när jag har en rygg och nackskada efter 2 bilolyckor. Sen så har jag inte råd att köpa mig en när jag är mamma ledig med lägsta ersättningen så man unnar sig inte så mycket utan får prioritera mat och blöjor.

 13. Jag har länge velat prova läsplatta eftersom jag tycker det är otroligt smidigt med digitala böcker. Om jag hade en egen läsplatta skulle jag kunna läsa fler böcker och oftare, och det vore ju toppen :) God jul!

 14. Jag vill ha läsplattan eftersom jag älskar att läsa e-böcker men i mobilen blir de så otroligt små och datorn är inte alltid den smidigaste att släpa med sig. Tror jag skulle hinna läsa MYCKET mer om jag hade en sånhär!! Så hoppas jag får den:) God jul till dig!

 15. Jag har ofta svårt att sova pga värk och läser därför mkt böcker på nätterna. till min mans förtret, fast han säger att det är ok märker jag ju att jag stör honom i hans nattsömn.. Med en läsplatta skulle jag få flerdubbel vinst, att hålla i tunga böcker är ganska jobbigt och jag skulle inte behöva ha lampan tänd. Min man skulle sova bättre och jag skulle sluka böcker ännu mer :-)

  god jul!

 16. Att alltid ha en bok till hands, bara att ladda ner när man läst ut en. Det är drömmen!

 17. Jag vill ha en läsa platta för att ge till min vän som reser mycket och orkar inte ha med sig massa böcker, därför skulle en läsplatta passa perfekt för henne.

 18. Jag vill ha en läsplatta för mitt bibliotek har vissa böcker som man bara kan läsa som e-bok och jag tycker att det är så jobbigt att läsa på datorskärmen eller på ipaden :)

  God jul!

 19. Jag älskar att läsa, men jag har inte riktigt tid att springa till biblioteket när böckerna tar slut och råd har jag inte som student. Så det vore helt underbart att kunna ha böckerna på en liten platta så att jag lätt kan ta med dom överallt. :)

 20. Haha finns det något skäl till att man Inte vill vinna en läsplatta ;) Jag skulle gärna vilja ha en egen läsplatta så att jag kan läsa e-böcker utan att få ont i ögonen av den upplysta skärmen jag får nöja mig med nu

 21. Läser ständigt och konstant nya böcker men detta görs på telefonen. Jag må ha en ganska stor skärm men det blir väldigt mycket sidbläddrande ändå när det är en tjock bok som läses. Därför hoppas jag som den nudelätande student jag är, på denna härliga vinst.

 22. För det är både ett miljövänligt och lätt sätt att läsa böcker:) till exempel behöver man inte släpa med massor av böcker som väger ton och tar enormt mycket plats, utan man behöver bara plattan:) God Jul!

 23. Jag skulle vilja vinna en letto åt min mamma som den här månaden har haft det väldigt jobbigt. Hon har förlorat jobbet och halvt gått in i väggen igen förutom att hon har varit förkyld en massa också. Jag tycker att hon förtjänar att piggas upp med en massa böcker som jag har som e-böcker. Själv älskar jag min letto så jag tänkte att det kunde vara något för henne. :)

 24. Vilket trevligt pris. Jag vill gärna vinna denna eftersom jag börjat inse lättheten med att läsa e-böcker och fortfarande inte äger en läsplatta!

 25. Jag löser så otroligt mycket. Varje dag på bussen till exempel. Det skulle vara mycket smidigare att ta med sig denna än någon tung tegelstensbok! Håller tummarna!

 26. Jag vill att paketen skall vara hårda och platta
  och man skall helst innehållet fatta
  Denna kan dock kanske vara lite komplicerad
  men ger flera dimensioner rätt installerad
  Teknik o motorik måste man klara
  för att hitta det tjusningsbara

 27. Jag har länge funderat på att skaffa en läsplatta men de är lite väl dyra för mig nu när jag är student så att få en extra julklapp hade varit mycket uppskattat!

 28. En jobbig grej med att gå på högskola är alla PDFer man måste läsa, och det är jobbigt att läsa på en skärm… så en läsplatta skulle underlätta enormt! För att inte tala om att jag älskar att sitta utomhus och läsa böcker, och att inte behöva ha med sig massor av böcker på en gång!

 29. det skulle vara hemskt smidigt för mig att kunna läsa kursböcker och skönlitteratur på en läsplatta, eftersom jag av någon (ännu ouppklarad) anledning får yrsel ganska fort när jag läser vanliga böcker. på datorn kan jag däremot läsa betydligt längre, men den är ju lite besvärlig att ta med sig i sängen när man ska läsa innan man somnar…

 30. Vill inte ha den för egen del (jag är konservativ, vill ha vanliga böcker av papper) men maken läser gärna e-böcker. Saken är den att han läser dem på sin mobil och det ser så fjuttigt ut. Liten skärm ger små bokstäver och korta stycken på varje sida.
  Vore kul att överraska honom med en läsplatta när han fyller den 29 december!

 31. Jag har alltid varit något konservativ när det kommer till läsning och har hållit hårt i mina fysiska böcker. Det tog tid innan jag lyssnade på min första ljudbok och ännu längre tid innan jag lärde mig att tycka om dom. Nu tror jag dock att jag är mogen nog att prova en läsplatta också! Tänk att under resorna ha plats över för annat i väskan än en bunt med böcker! Och förhoppningsvis ger det också en positiv effekt på miljön att kunna ladda hem boken direkt, än att köpa böcker i pappersformat som ska fraktas långt på vägarna.

 32. En liknande köpte min mamma, som jag snodde meddesamma
  Där fanns bara brott och straff, tro mig jag blev paff
  ville läsa nått av Olzack, typ böckerna om Jack
  För det kan alla fatta, jag önskar mig en läsplatta
  God Jul från Leo 9,5 år

 33. Jag vill vinna Letton så att jag kan ge den till min kompis och svägerska Mya som är nybliven mamma. Med en Letto kan hon fortsätta att läsa på ett enklare sätt. Enhandsfattning är ju att föredra då. :)

 34. Jag älskar att läsa men har länge känt att jag behöver ett smidigare sätt att läsa på istället för att släpa omkring på tunga böcker då jag ofta är på språng, så detta hade varit en toppenklapp för mig.

 35. Böcker är livet. Alltid vill jag ha minst en bok i axelremsväskan eller handväskan, ifall läsestund infaller var jag än är. Men storleken så som bredd, längd och tyngd är illa anpassad till diverse väskor. Perfekt vore det ha en letto till hands för vips kan jag ha 2000 böcker i handväskan utan att ryggen tar skada!

 36. Sambon har på teknik och böcker dille, vore underbart få överraska världens bästa kille. Unna honom ligga på soffan och bara jäsa, med en läsplatta njuta av en e-bok för att han älskar att läsa!

 37. Är ofta tvungen att läsa massvis av kurslitteratur,
  Tiden är begränsad så frågan är hur.
  Inte så lätt på datorskärm som lyser för bra,
  en läsplatta från adlibris skulle jag vilja ha. :)

 38. Eftersom jag inte har någon plats kvar att ha böcker i fysisk form (trots att jag har ett helt rum till det), skulle det passa utmärkt med att ha massor av böcker i ett litet format =)

 39. Åh, vilket fantastiskt pris! Jag tycker det är väldigt smidigt med e-böcker och har läst en del på mobilen, men det blir så otroligt smått på och dessutom blir jag väldigt trött i ögonen. En adlibris letto skulle därför vara en underbar julklapp! :)

 40. Läsplattan skulle underlätta mitt liv,
  ta läsningen framåt med ordentliga kliv!
  För alla bra böcker rymmer,
  en stunds time out utan bekymmer.
  Borta är vardagliga besvär,
  kvar finns bara mysig atmosfär!

 41. Jag skulle gärna vilja ha en läsplatta då jag tycker det verkar väldigt smidigt :)
  Och jag har varit ”dum” nog att köpa ett bokpaket som är just e-böcker så detta hade varit perfekt för mig :)

 42. Jag skulle vilja vinna den av den enkla anledningen att jag skulle ge bort den till min storebror, som flyttat till Kina för att arbeta där i 2 år.
  Han är en bokslukare och en sådan här platta är ju perfekt för någon som reser hit och dit över jordklotet, så där som han gör.
  Då kan han ju fylla den med böcker och slipper helt enkelt att släpa på de inbundna tegelstenarna.
  Även om inbundna, riktiga böcker is the shit, så på resan vill man nog att packningen ska vara så smidig som möjligt.

 43. Hej och God Jul!
  Eftersom jag är en riktig bokmal så har jag alltid någon påbörjad liggande. Hemma gör det inte så mycket, men när jag ska ut och resa eller när jag vill ha läsningen med mig på tåget, så märks det hur osmidig den fysiska boken är. Jag skulle gärna vilja ha en läsplatta som jag kan ha med mig och då ha ett helt bibliotek till hands. Ett annat plus är att maken slipper klaga på prasslandet när jag vänder sida i boken när han ska sova och jag fortfarande är lässugen!

 44. En läsplatta är precis vad jag behöver! Läser gärna när jag har tid men har svårt att hitta tid och pengar till det! Tycker också det är så komplicerat och hålla koll på var jag är i boken och tappar bort mig så fort jag släpper boken ur sikte! Håller tummarna!

 45. Jag skulle vilja vinna läsplattan för att det vore perfekt att ha när man reser (man behöver inte ta med sig några böcker, utan bara läsplattan)!

 46. Jag är väldigt nyfiken på e-böcker. Har försökt läsa några stycken på mobilen men där är det väldigt krångligt och jag har inte varit så imponerad. Skulle gärna vinna en för att prova på hur det är att läsa på en platta. Och det hade varit betydligt enklare att packa ner en sådan bara när man ska ut och åka, istället för högar med böcker man ”kanske kommer bli sugen på att läsa” ;)

 47. Jag vill ha egen läsplatta för att kunna läsa e-böcker
  Det skulle underlätta mig att komma åt mina
  favorit recept eller ha snabb tillgång till mina
  favorit bloggar.

 48. Jag vill vinna därför att jag har fastnat för e-böcker men jag tycker att min mobil är alldeles för liten och att batteriet tar slut för snabbt. Letto verkar vara så smidig och att plattans batteri ska hålla en månad låter otroligt.

 49. Detta vore mer än perfekt
  till min mamma som många deckargåtor knäckt
  av glädje kommer hon bli blek
  då hon får sitt alldeles egna bibliotek!

 50. Jag borde vinna därför att jag älskar att läsa böcker, men att bära på dem är tungt! Med denna skulle det bli mycket lättare att ha med flera böcker samtidigt! :D

 51. Har önskat mig en läsplatta jätte länge – ända sedan den kom ut.
  Skulle bli lättare att ta med sig en sådan när man åker bort & då slipper man inte släpa på massor av böcker :3

  God jul!

 52. Hej! Reser varje år till Kina i ca 2 månader, och kan inte ta med så mycket böcker då, trots den långa tiden, så därför skulle det vara guld att ha en läsplatta så jag har att läsa!

 53. Jag har förut varit väldigt skeptisk till läsplattor för jag gillar känslan av en ”riktig” bok. Men nu har jag börjat tänka om för det är ju faktiskt himla praktiskt, betydligt lättare att ta med! Så jag hoppas på vinst för jag skulle bli superglad om jag fick testa en! GOD JUL!!!

 54. Varför? För att jag inte har någon, såklart! ;D Har länge varit skeptiskt lagd till läsplattor, men senaste halvåret har jag anat en förändring. Min bokhylla hade nog tyckt om att slippa belamras med böcker jag egentligen inte behöver-behöver. Kanske ;)

 55. Egentligen kan jag inte fatta att jag ännu ej läst bok på platta. Haft svårt att släppa bokens pärm och gå över till digital skärm. Skulle behöva en sån här knuff för att testa!

 56. Skulle vilja ge mamma det här istället för en bok då hennes bok hylla är helt full! Brukar alltid råka köpa en bok hon redan läst också….

 57. Hej! Jag är en riktig boknörd och älskar att läsa! Jag har läst en massa böcker och tar alltid med mig minst en till fyra böcker när jag ska på semester! Jag brukar sträckläsa bra böcker och det tar oftast tre dagar innan jag läst ut en välskriven, normaltjock bok! En läsplatta vore därför toppen för mig, då slipper jag kånka på en flera tunga böcker när jag ska någonstans, då jag istället kan ta med mig en läsplatta! God Jul!♥

 58. Jag skulle vilja vinna denna då jag är världens boknörd som älskar att läsa (har alltid en bok med mig, vart jag än går, det är liksom en nödvändighet för att jag ska kunna slappna av). Dock har jag ledvärk som jag haft sedan jag blivit liten och som blivit värre det senaste året, vilket gör att det blir svårt att hålla i böcker och bläddra bland sidorna. Då hade det varit himla smidigt och bekvämt att ha en platta liggandes framför sig där jag kan scrolla fram sidorna och slippa anstränga mina armar och händer. Så jag hade blivit jätteglad om jag skulle vinna denna läsplattan!

 59. Jag skulle ge denna till min syster som sitter och läser, och läser på sin telefon som jag inte kan tro är bra för varken hennes huvud eller hennes syn. Jag tror att en läsplatta skulle vara fantastiskt för henne. Och det skulle vara roligt som en sen julklapp att överraska henne med en!

  God Jul!

 60. Hej
  Jag tror att en läsplatta passar mig för att jag skall kunna vlja litteratur efter sinnestämning.
  Utan riskera att jag blir utan en bra läsupplevelse.
  Jag hinner inte göra livets alla misstag själv, läser därför gärna andras ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s