Julkalendern 2013 – Lucka 23

23december

Då var det dags för näst sista luckan i årets kalender och den sponsras av Modernista. I luckan finns ett deckarpaket bestående av Belinda Bauers Betraktaren samt Krukmakarens åker av Andrea Camilleri.

bauer_betraktaren_omslag_0Beskrivning av Betraktaren:
»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19, det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom.

Patrick har Aspergers syndrom och han har redan till­räckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden – den märkliga dörr som bara öppnas åt ett håll och som hans far försvann igenom en dag för tio år sedan.

Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi, men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här?

Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptäcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förflutna. Till slut är bara en sak säker:

Ingenting är vad det ser ut att vara.

krukmakarens_aker_omslag_0Beskrivning av Krukmakarens åker:
Det hårda regnet har dragit upp det täckande tunna jordlagret och visat fram vad som gömts i åkern. Ingen vacker syn: en kropp styckad i trettio bitar i en svart säck.

Liket som upptäckts, i den leråker den sicilianska lokalbefolkningen använder för framställning av keramik, förbryllar kommissarie Montalbano. Varför gömdes det just där? Och vad ska den minutiösa styckningen av kroppen egentligen betyda?

Stämningen på polisstationen är sällsynt upprörd. Kollegan Mimì Augello vill av någon anledning ensam ha hand om utredningen. En länk mellan liket och den lokala maffian gör inte saken lättare. Av alla ställen hittar Montalbano en ledtråd i Bibeln.

Tävlingsregler
– Motivera kort varför just du ska vinna dagens lucka. Glöm ej att ange din e-post.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS ELINA!

32 reaktioner till “Julkalendern 2013 – Lucka 23

 1. Min lillebror önskar sig lite bra böcker för att ha som avkoppling mellan allt jobb med hans forskning inom cancer.
  Han gillar deckare så vinner jag ska han få dom här.

 2. I jul vill jag ligga på soffan och jäsa, med bra böcker för att jag älskar att läsa!

  Beth

 3. Det var sååå länge sedan nu som jag läste en deckare. Och så här dagen före dopparedagen vore ddt inte alls fel att vinna ett paket/en julklapp och få vakna till det fina beskedet på julafton (förr fick jag alltid ett morgonpaket av jultomten, så det vore i så fall som just det, fast i något vuxnare format)! ;D (:

 4. Jag visste inte att Montalbano fanns som böcker! Har bara sett serien på tv och tycker den är jättebra, så jag skulle bli mycket glad om jag vann den boken! Betraktaren verkar vara en mycket spännande bok som jag också mycket gärna vill läsa.

 5. Jag vill gärna vinna för jag har missat min sedvanliga julklappsbokbeställning till mig själv. Till alla andra har jag kommit ihåg att köpa :)

 6. Jag har två barn med Aspergers och det här var en ny bok för mej! Jag älskar deckare med så den andra boken blir mer nöje :-)

 7. Kul att läsa något nytt som man aldrig läst vilket är fallet med den italienska deckaren. Dessutom känner jag att jag skulle vilja läsa lite mera deckare eftersom det varit tunnsått med dem den senaste tiden.

 8. Jag älskar verkligen att läsa och deckare är ju favoriten! Dessa har jag inte läst förut och det vore underbart att få chansen att göra det, ett plus är ju att jag inte skulle vara ensam om att läsa dessa utan gärna lånar ut mina böcker till familj och andra nära och kära.

  Kram Sanna

 9. Både min man och min son har Asperger och jag tyckte den första boken lät intressant.

 10. Detta är böcker som jag verkligen vill läsa o om jag vinner slipper jag vänta på pocketutgåvorna :-)
  Verkar dessutom som det ligger dåligt med hårda klappar under min gran i år ;-)
  God jul
  Mariann

 11. När jag läser deckare brukar jag inte skratta. Men Montalbano är undantaget!

 12. Jag har läst en bok av Belinda Bauer förut. ”Ni älskar dem inte” och den var mycket spännande och välskriven så jag läser gärna en bok av henne igen. Den andra boken skulle bli en ny bekantskap för mig och nya bekantskaper är ju alltid spännande!

 13. Jag älskar beskrivningen av dessa två böcker, jag vet att inga julklappar är hårda och i bokform i år. Och inte har jag råd att köpa böcker när det går att låna, men väntetiden på de bästa böcker är givetvis lång av sin förståeliga anledning. =)
  Jag vet att det nu endast är idag och imorgon kvar av din kalender, och jag vill så otroligt gärna vinna dessa för att garantera mig enormt bra läsning då jag som andra älskar böcker och att kliva in i den där mysiga bubblan där timmarna flyger iväg mellan sidor av bra böcker.
  Jag vore så glad och skulle verkligen uppskatta dessa två! <3
  God Jul!
  MVH/ Decibel S (decibels@live.se)

 14. Jag vill vinna för jag tycker Belinda Bauer skriver så himla bra! Och den andra boken vill jag ge till min moster som älskar Montalbano :) God jul!

 15. Jag gillar verkligen denna sortens böcker. Inget går upp emot en bra deckare/en riktigt spännande bok :)

 16. Dessa verkar bra! Särskilt den första verkar RIKTIGT intressant. Älskar böcker där man får se saker ur en person med ett syndrom/handikapp synvinkel.

 17. Jag vill göra det som julen handlar om mest,
  nämligen i lugn och ro läsa en bok då den är som bäst

 18. Jag är nydiagnosticerad med asperger och tyckte det var kul att de baserar en karaktär i en deckare på denna funktionsnedsättning.

 19. läste tyvärr ut min bok idag och ja vi vet hur tråkiga mellandagarna är och dagarna precis efter nyår då man inte har nåt att göra.. vore toppen att vinna dessa o ha att njuta av

 20. jag behöver någonting att distrahera mina tankar med och dessa böcker kanske samtidigt skulle ge mig min läslust tillbaka!

 21. Jag måste ju ha något att göra på lovet. Är dessutom rätt intresserad att lära mig mer om aspberger efter Bron serien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s