En orolig grav

En bok som jag har velat läsa ett bra tag och som dessutom passade väldigt bra in som månadens bok i spänningsutmaningen är denna, En orolig grav. Jag saknade helt enkelt Ruth!

en-orolig-gravTitel: En orolig grav
Författare: Elly Griffiths
Serie: Ruth Galloway #5
Utgivningsår: 2013
Förlag: Minotaur
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Utläst: 14 januari 2014

Handling:
Ruth Galloway är arkeolog och lever som ensamstående mamma till lilla Kate. En dag får hon plötsligt ett brev från en före detta studiekamrat där han berättar om en upptäckt han gjort. Det är bara det att hon precis fått veta att samma person även hittats innebränd i sitt hus men dörren var låst utifrån. Kan det hela ha varit en mordbrand? Ruth försöker ta reda på det hon kan men blir samtidigt mer inblandad än hon hade velat.

Omdöme:
Jag måste erkänna att jag har tröttnat lite på Griffiths! Visst älskar jag miljöerna, persongalleriet och relationerna men arkeologin och allt historiskt blir för mycket för mig. Samma gamla tjat om Ruths vikt börjar också gå mig på nerverna.

Det är dock inte en dålig bok! Den är spännande och intressant men jag har inte samma driv i min läsning som jag brukade ha när det gäller Griffiths, det märks även på den förra boken i serien som jag inte heller var så förtjust i. Vi får väl se om jag fortsätter med serien men jag tror mig ha sett att en sjätte bok dyker upp nu i vår i Sverige.

Mitt betyg: 3/5

5 reaktioner till “En orolig grav

  1. Jag tyckte att den här boken inte riktigt hade fokus på kriminalgåtan vill jag minnas… Men att däremot Cathbert fick en större plats och det gillade jag!

  2. Pingback: Sammanfattning – Januari 2014 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s