The Summer I Found You

En bok som jag har fått läsa och recensera från NetGalley var denna, The Summer I Found You. Jag fastnade helt för omslaget och hade faktiskt inte ens läst handlingen innan jag började läsa boken.

16094953Titel: The Summer I Found You
Författare: Jolene Perry
Utgivningsår: 2014
Förlag: Albert Whitman
Finns hos: Utkommer 1 mars

Utläst: 15 januari 2014

Handling:
Kate har precis blivit dumpad och ännu inte lärt sig att kontrollera sin diabetes. Aidan var en del av armén till den dag en bomb exploderade och tog hans ena arm. När de en dag träffas uppstår något mellan dem som bara verkar växa sig starkare. Tillsammans är de starkare, eller?

Omdöme:
Jag hade ju inga direkta förväntningar på den här boken eftersom jag inte visste något om den men jag tycker nog ändå att den var helt okej. Själva kärlekshistorien gillade jag, den var söt, och flera av karaktärerna fastnade hos mig. Favoriten blev till slut Aidan som kämpade med att folk inte skulle tycka synd om honom.

Det är en bok med ganska många klyschor men som ändå fungerar. Det är också en hel del upprepningar, särskilt om Kates diabetes, och det blir tjatigt men även det fungerar i slutändan. Boken är dock skriven från bådas perspektiv och det förvirrade mig ett par gånger men när man väl hade kommit in i boken blev det lättare att hantera. Det känns inte som någon unik bok på något sätt men det är sällan man läser om en tonåring som får diabetes och hur hon upplever det. Likaså att Aidan förlorat sin arm.

Sammanfattningsvis är det en helt okej bok och skulle nog passa utmärkt att läsa framåt våren och sommaren!

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner till “The Summer I Found You

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s