On The Island

Den här boken har jag hört mycket gott om på sistone och jag har varit nyfiken ett ganska bra tag. Nu är den äntligen utläst och här kommer min recension!

15505524Titel: On the Island
Författare: Tracey Garvis-Graves
Utgivningsår: 2012
Förlag: Plume
Finns hos: Amazon

Utläst: 1 februari 2014

Handling:
Anna är i 30-årsåldern, arbetar som lärare och har ett halvtaskigt förhållande med en man som vill helt andra saker än hon själv. När hon får ett erbjudande om att åka till Maldiverna och hjälpa T.J komma tillbaka till skolan efter cancern tackar hon ja. Hennes plan är att hon under sommaren ska ta sig tid att fundera på vad hon verkligen vill i livet men när deras plan störtar mitt i Indiska Oceanen får hon tänka om.

Anna och T.J lyckas ta sig till en öde ö där de gör vad de kan för att överleva. Med allt från brist på mat till stormar och tigerhajar är oddsen inte riktigt på deras sida och för varje dag som går tappar de ytterligare lite av hoppet att någon ska hitta dem. Under tiden lyckas de dock utveckla en väldigt speciell relation till varandra.

Omdöme:
Efter alla positiva recensioner av den här boken gick jag såklart in med höga förväntningar och det var inte långt ifrån att boken nådde upp till dem. Jag tyckte dock att det fanns vissa långsamma partier som drog ner mitt helhetsbetyg.

Bortsett från att få veta hur Anna och T.J klarade sig på en öde så var nog deras relation det mest intressanta. Den växte liksom fram dag för dag och var mycket spännande att följa. T.J gick dessutom från att vara en pojke till en man och även det var intressant. Det var härligt att läsa om hur mycket de båda karaktärerna brydde sig om varandra och det kändes som om man kunde se dem framför sig där på ön. Jag led med dem, gladdes åt dem och hejade på!

Det är en bok jag verkligen vill rekommendera er att läsa. En sorglig berättelse men samtidigt mysig och kärleksfull!

Mitt betyg: 4/5

3 reaktioner till “On The Island

  1. Pingback: Sammanfattning – Februari 2014 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s