4.50 från Paddington av Agatha Christie

paddingtonNär mrs McGillicuddy tar 4.50-tåget från Paddington för att hälsa på sin väninna Jane Marple inträffar något hemskt! Hon blir vittne till hur en man stryper ihjäl en kvinna i ett förbipasserande tåg. Men det finns varken ett lik, andra vittnen eller misstänka gärningsmän. Och ingen tar mrs McGillicuddy på allvar, ingen förutom miss Marple.

Min förra upplevelse av Agatha Christie blev ju varken bu eller bä, underhållande men inget särskilt. Därför var nog förväntningarna inte jättehöga när jag plockade upp den här boken men jag blev verkligen positivt överraskad. En av de stora skillnaderna var att den här bokens huvudperson hette miss Marple, inte Hercule Poirot som senast.

Miss Marple är en väldigt intressant karaktär och jag kan verkligen se tisslandet och tasslandet mellan damerna framför mig, hur poliser och annat folk bara skakar på huvudet och suckar över skvallret. Boken innehåller också en mängd andra karaktärer som alla är väldigt olika, allt från den arroganta konstnären Cedric till det högutbildade hembiträdet Lucy och den gamla, tjuriga farsgubben som äger godset. Bredden av karaktärer gör det intressant att läsa och dessutom svårare att försöka lista ut vem mördaren är.

Något annat jag uppskattar i Christies böcker, särskilt denna, är miljöerna. Det är ingen hemlighet att jag gillar England och att historien utspelar sig på ett gammalt gods gör bara saken bättre.

Inte heller denna gång gissade jag rätt när det gällde mördaren, och även om det inte kändes helt otroligt så kom det ändå som en liten överraskning. Jag kan mycket väl tänka mig att läsa mer av Christie efter denna och rekommenderar er att göra det också.

Tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Agatha Christie
Serie: Miss Marple #8
Utgivningsår: 2015
Förlag: Bookmark Förlag
Utläst: 31 januari 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

3 reaktioner till “4.50 från Paddington av Agatha Christie

  1. Det är ju lite roligt att det inte är för uppenbart vem den skyldiga är och i Christies böcker brukar man ofta gissa vilt :)

  2. Jag tycker mycket om Christie, men har aldrig riktigt fastnat för Poirot. Istället vurmar jag för miss Marple :) Hon är en himla härlig karaktär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s