Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins

lola_och_pojken_i_huset_bredvid-perkins_stephanie-33319633-frntlLola Nolan älskar att klä sig i roliga, glittriga outfits och peruker i alla möjliga färger och hon drömmer om att en dag jobba som kostymtecknare i Hollywood. Det passar henne perfekt att bo i San Francisco, där ingen höjer på ögonbrynen åt hennes klädstil eller åt att hon har två pappor men ingen mamma. Allt känns faktiskt helt okej, särskilt nu när hon har träffat sin drömkille sexige rockmusikern Max.

Men just när allt är så bra händer det som inte får hända: Lola ser en flyttbil stå parkerad utanför grannhuset. Till sin fasa inser hon att Cricket Bell är tillbaka. Lola har gjort allt för att förtränga sina känslor för honom under tiden han och hans familj bott på annat håll. Och för att glömma hans hemska tvillingsyster Calliope.
Nu verkar det inte bättre än att Lola, en gång för alla, måste göra upp med sina känslor för pojken i huset bredvid.

Nu var det ett tag sedan jag läste den första boken, Anna and the French Kiss, men redan då vill jag minnas att det var en hel del som tyckte bättre om den än Lola och pojken i huset bredvid. Jag är faktiskt benägen att hålla med. Jag vet egentligen inte vad det var som gjorde det men kanske var det miljöerna, kanske var det det faktum att jag nu läste på svenska eller så var det något helt annat men jag fick i alla fall inte samma känsla som då.

Karaktärerna i boken är fantastiska. Lola, Cricket, Nathan, Andy, Calliope och dessutom får vi återse St.Clair och Anna. Jag är förmodligen inte ensam om att falla för Cricket och den relationen han och Anna bygger upp, på nytt egentligen, är så härlig att följa. Boken utspelar sig mestadels i ett grannskap som jag verkligen kan se framför mig. Det ger lite av en myskänsla men samtidigt saknar jag de där lite speciella platserna. Egentligen borde jag inte jämföra så mycket med Anna and the French Kiss men det är oundvikligt.

Det är väldigt svårt för mig att sätta betyg på den här boken. Helst hade jag velat sätta 3,5 men jag ger inte den typen av betyg så det får bli en trea. Jag har dock bestämt mig för att någon gång läsa om boken på engelska för att se om det ger mig en annan känsla.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Stephanie Perkins
Serie: Anna and the French Kiss #2
Utgivningsår: 2015
Förlag: Modernista
Utläst: 16 februari 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

2 reaktioner till “Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins

  1. Har hört så mycket om både denna och Anna and the French kiss. Vet inte om de är böcker för mig men det var väldigt kul att läsa dina tankar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s