I dina ögon av Sarah Dessen

29699173_O_2Sydneys bror Peyton sitter i fängelse. Föräldrarna gör allt för att hjälpa honom, och Sydney, som alltid har stått i skuggan av sin storebror, blir mer och mer osynlig. Och hon känner skuld. Är det bara hon som tänker på vad Peyton har gjort, att han faktiskt har begått ett brott och förstört en annan människas liv?

När Sydney börjar i en ny skola träffar hon Layla och Mac. De är inte alls som Sydneys gamla vänner från privatskolan, och plötsligt känner hon sig sedd, för första gången på väldigt länge. Hon dras in i deras värld, och slipper de långa, ensamma eftermiddagarna framför teven. Layla och Sydney blir snabbt bästa vänner, och snart utvecklas hennes vänskap med Mac till något helt annat …

Det var ett tag sedan jag läste något av Dessen nu, trots att jag har flera olästa böcker av henne i bokhyllan. Av någon anledning släpps de lagom till sommaren och då brukar jag också vilja läsa dem men varför vet jag egentligen inte. Den här t.ex utspelar sig ju inte specifikt under sommaren men det är väl något med tonen i böckerna som gör det.

Hur som helst, detta var inte en av mina favoriter av Dessen men den var bra. Att ett syskon känner sig osynligt i familjen är nog inte helt ovanligt, och inte heller föräldrarnas ovilja att acceptera vad som har hänt. Jag förstår Sydneys tankar och handlingar men hade samtidigt önskat att hon gjort lite mer uppror, visat att hon också finns och att hon är trött på att komma i femte hand hela tiden. Jag hade också gärna läst lite ur Peytons perspektiv för att få veta vad han egentligen tänkte om brottet han begått, om tiden i fängelset och hur föräldrarna behandlar hans lillasyster.

När Sydney byter skola träffar hon ju nya vänner, Layla och Mac bland annat. De är båda intressanta karaktärer och man kan förstå vad Sydney ser hos dem. Mac växer hos mig under hela läsandets gång och det enda jag tycker är synd är att han inte direkt står upp för det han vill göra i framtiden. Hans pappa har en plan, Mac en annan.

Boken är både lättläst och snabbläst. Den innehåller kärlek, familjedraman, sorg, förluster och vänskap men som jag sa, inte en av mina Dessen-favoriter. Den är dock helt klart värd att läsa.

Tack till Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Sarah Dessen
Utgivningsår: 2016
Förlag: Rabén & Sjögren
Utläst: 21 augusti 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s