Pretty Baby av Mary Kubica

pretty_baby_-__hur_lngt_r_du_beredd_att_g-kubica_mary-36452576-frntlHon ser tonårstjejen stå i ösregnet på tågperrongen, med armarna krampaktigt om ett spädbarn. Hon kliver på ett tåg och försvinner iväg. Men hon kan inte glömma tjejen …

Heidi Wood har alltid varit en medkännande person. Hon arbetar med välgörenhet och tar sig an hemlösa katter. Ändå blir hennes man och dotter förskräckta när hon en dag kommer hem med den unga, hemlösa Willow och en fyra månader gammal bebis. Men trots familjens invändningar erbjuder hon dem att stanna. Heidi tillbringar de kommande dagarna med att hjälpa Willow på fötter, men när hennes förflutna börjar avslöjas, tvingas Heidi bestämma hur långt hon är beredd att gå för att hjälpa en främling. Vad som från början varit en godhjärtad handling utvecklas snart till en halsbrytande historia.

Det var ju inte så länge sedan jag läste min första bok av Mary Kubica och den gav liksom mersmak på något vis. Jag gillar det här lite mystiska, att få ha lite egna teorier och få lite ledtrådar då och då längs vägen. Dessutom tar den här boken upp flertalet intressanta och viktiga ämnen och fångar mig även på det viset.

Att det är något särskilt med Willow förstår man redan i inledningen av boken. För att vara en som sysslar mycket med sådant här kan jag ibland tycka att Heidi är lite väl naiv men samtidigt får det ju sin förklaring lite senare i boken. I övrigt vet jag inte om man kommer sådär jättedjupt in på någon annan karaktär än Willow, men det gör inget. Willow är huvudkaraktären och det är henne vi får följa inpå livet – det är det viktigaste. Hennes barndom är allt annat än en lycklig en och jag känner med henne. Det är svårt att låta bli.

Som läsare får vi läsa ur tre olika perspektiv; Willows, Heidis och Chris. Jag trodde till en början att det skulle bli lite rörigt men faktum är att det fungerar bra och de har alla tre något att förmedla. Boken går också relativt snabbt framåt och hade inte varit för alla trötta kvällar på sistone hade jag läst ut den här betydligt snabbare. Men det är i alla fall en bok jag varmt kan rekommendera vidare!

Tack till Harper Collins Nordic för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Mary Kubica
Utgivningsår: 2016
Förlag: Harper Collins Nordic
Utläst: 26 september 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON | Harper Collins Nordic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s