Drakarna av Julie Kagawa

drakarna-kagawa_julie-36452575-frntlFör länge sedan lyckades Sankt Görans Orden utrota nästan alla drakar. De få som blev kvar gömde sig genom att anta mänsklig form och har sedan dess levt bland människorna. Långsamt har de blivit allt fler, allt starkare, allt listigare. De har skapat Talon, en världsomspännande organisation som samlar alla drakar, och är nu redo att överta makten från människorna.

Ember och Dante Hill är två unga drakar som vuxit upp som bror och syster i Talons hemliga anläggning. De har tränats och förberetts för att kunna infiltrera det mänskliga samhället, och som slutprov placeras de i strandstaden Crescent Beach. Ember är nyfiken på tonårslivet och längtar efter att få uppleva en sommar i frihet innan hon tilldelas sin slutgiltiga plats i Talons organisation. Men så dyker plötsligt en laglös drake upp och ifrågasätter allt Ember lärt sig.

Garret Xavier Sebastian är bara sjutton år, men redan en ärrad drakdödare. Som soldat i Sankt Görans Orden är hans uppdrag att eliminera alla drakar – särskilt de unga. Nu skickas han till Crescent Beach på ett uppdrag: att undersöka två eventuella Talon-agenter och eliminera dem. Men först måste han vara helt säker på att de verkligen är drakar, och med Ember Hill är ingenting säkert. Embers mod, självförtroende och vilja ställer allt Garret lärt sig på ända. Hur mycket är han villig att ge upp för att få reda på sanningen om drakarna?

Jag har läst några böcker av Kagawa tidigare men inte riktigt fastnat. Jag vet inte om det är hennes sätt att skriva på eller om det helt enkelt har med böckerna att göra (genre, handling osv.) men därför hade jag inte heller så höga förhoppningar på Drakarna. Det skulle dock visa sig att jag tyckte bättre om den än vad jag hade trott.

Hela den här världen med drakar, Sankt Görans Orden och Talon tycker jag är bra uppbyggd. Jag var skeptisk till en början men det tog inte lång tid innan jag kom in i historien och kände något för karaktärerna. Ember tillhör inte mina favoritkaraktärer men jag fastnade direkt för både Garrett och Riley. De har något mystiskt över sig som jag gillade, och troligtvis Ember också. Det är lite trist att det blev lite av en triangel av det hela och jag gissar att det kommer fortsätta i resten av serien sedan.

Summa summarum är alltså att det var en spännande bok med flera intressanta karaktärer. Boken gick snabbt att läsa och jag är faktiskt sugen på att fortsätta med serien. Vi får se om jag orkar vänta på den svenska utgivningen eller om det blir på engelska i så fall.

Tack till Harper Collins Nordic för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Holly Black
Serie: Sagan om Talon #1
Utgivningsår: 2016
Förlag: Harper Collins Nordic
Utläst: 7 augusti 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON | Harper Collins Nordic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s