Som gjorda för varann av Sophie Kinsella

SMALL_VARANNAva är en romantiker uti fingerspetsarna. Tinder och nätdejtande – nej tack! Algoritmer är för amatörer. Ava tror på den stora, oväntade kärleken – den som dyker upp när man minst anar det. För att avsluta den där romanen hon alltid velat skriva, och komma över sitt ex, beger hon sig till Italiens kust på en idyllisk skrivretreat. 

På retreaten får ingen använda sitt namn eller berätta om sin bakgrund, och Ava (eller ”Aria” som hon kallar sig) blir snabbt insvept i den italienska magin, tillsammans med de andra skrivande främlingarna. Hon möter också ”Dutch” – en galet snygg engelsman, och de två förälskar sig handlöst i varandra. Det kan inte bli mer perfekt!

Men när retreaten tar slut måste de återvända till London – och bli Ava och Matt igen. Och trots den enorma passionen visar det sig att Ava och Matt är ganska olika varandra. Visst, de är så kära man kan bli – men är de verkligen kompatibla?

Sophie Kinsella har alltid varit en go to-författare för min del, även om jag inte har läst så mycket Kinsella som jag kanske har tänkt. Jag har flera olästa i hyllan men när det nu kom ut en nu högg jag tag i den direkt.

Första delen av den här boken utspelar sig på en skrivarretreat i Italien och jag tyckte mycket om att läsa när de befann sig där. Dels kunde jag verkligen se miljöerna framför mig och jag kunde själv längta efter lite sol och värme. Det blev även som en bubbla för de som deltog och konceptet att de skulle vara anonyma tyckte jag var lite spännande. Tänk att spendera så mycket tid med någon som du egentligen inte känner. Eller känner man dem? Måste vi veta vad vi heter eller vilken ens favoriträtt är egentligen? Det kändes dock som att bubblan sprack, både för Ava och Matt men också för min del i läsningen. Det var inte riktigt lika intressant att läsa om dem i London och jag tror det bottnar mycket i deras oförmåga att respektera andras val i livet. Stundtals blir jag riktigt irriterad men allt det andra lever upp till irritationen.

Jag känner att jag ändå får det jag förväntat mig. Sophie Kinsella kan skriva bättre än såhär men jag blir underhållen för stunden och det är lättsmält. Det ger mig också mer sug efter Kinsella så förhoppningsvis kan jag sluka fler av hennes böcker nu i sommar.

Tack till Printz Publishing för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Sophie Kinsella
Utgivningsår: 2021
Förlag: Printz Publishing
Utläst: 4 juni 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Hyllan |

En reaktion till “Som gjorda för varann av Sophie Kinsella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s