Galleriet vid vattnet av Hanna Blixt

Galleriet-vid-vattnetI Tällberg har Nora och Viktor bestämt sig för att öppna ett galleri med återvunna saker. Nora är fast besluten att slå upp dörrarna till midsommar. Men tiden är knapp och det visar sig att inget går lika smidigt som hon hoppats på. När Nora ropar in en tavla på auktion och hittar ett kärleksbrev väcks hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Vem är brevet skrivet till? Och vem är avsändaren?

Samtidigt följer vi Nils på 1960-talet, en ung man som  tillsammans med sin dysfunktionella familj flyttat till Insjön. Nils är romantiskt lagd och blir förälskad i en kulla i folkdräkt som han ser på ett vykort. Han inser att det är hon eller  ingen han vill dela livet med.

I julas läste jag första delen i den här serien och fastnade för idyllen och myskänslan som uppstod när jag läste. Jag tyckte också mycket om Nora och Viktor, som vi såklart får återse här. Nu är de nygifta och lyckligare än någonsin. Eller?

I den här boken får vi följa Nora och Viktors resa mot att öppna ett galleri, med allt vad det innebär. Nora lägger mycket av sin tid och energi på detta, medan Viktor också handskas med andra saker. Parallellt med den här historien får vi även möta Nils och hans familj på 60-talet. Båda berättelserna i sig är intressanta att följa men jag fastnar mer för den som utspelar sig på 60-talet, och känner verkligen med Nils. Det är en tragisk berättelse som man ändå hoppas ska få ett fint slut.

Jag gillade boken och att vara tillbaka i härliga Dalarna men jag hade nog ändå hoppats på något mer. Handlingen drog inte tag i mig men det var en lättsmält karamell som jag tror kommer passa utmärkt i hängmattan i sommar.

Tack till Historiska Media för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Hanna Blixt
Serie: Leksandssviten #2
Utgivningsår: 2021
Förlag: Historiska Media
Utläst: 15 maj 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Glasveranda med sjöutsikt (Leksandssviten #1)

Andra som bloggat om boken:

En reaktion till “Galleriet vid vattnet av Hanna Blixt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s