Veckans bokbloggsfråga v.18

Då var det dags att besvara veckans bokbloggsfråga som denna gång lyder;

Hur viktigt är karaktärerna i en bok för dig? Kan du läsa vidare även om du inte alls gillar huvudpersonen? Vad utmärker en riktigt bra karaktär enligt dig? Och vad får dig att inte alls gilla en viss karaktär? Och hur är det egentligen det där med stereotyper, hiss eller diss?

Karaktärerna i en bok är givetvis jätteviktiga. Om jag inte gillar någon av dem så hade det nog varit svårt att fortsätta läsa men det hänger givetvis mycket på storyn och drivet också. Jag har svårt att lägga ner böcker överhuvudtaget faktiskt.

Vad en bra eller dålig karaktär är är supersvårt att bestämma för det beror så mycket på allt annat. Men jag gillar starka, tuffa tjejer som inte viker sig för andra. De får dock inte bli alldeles för kaxiga eller kalla utan hålla sig någonstans mitt emellan. Jag gillar också karaktärer som har ett lite jobbigt förflutet och därmed verkar lite tuff, dryg och kaxig men som förändras med tiden och egentligen är världens finaste på insidan.

Stereotyper har jag inga större problem med faktiskt. Jag är väl så van vid att de finns där att jag inte riktigt tänker på det.

2 reaktioner till “Veckans bokbloggsfråga v.18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s