Tävling!

Nu är det dags för tävling här igen och denna gång tävlar jag ut ett exemplar av Niklas Natt och Dags debutroman 1793, en historisk deckare. Boken låter väldigt intressant och jag ska läsa den själv inom kort men vem önskar inte lite mer historiska deckare i sina hyllor? Nej, jag tänkte väl det.

Mer om boken:
Året är 1793. Gustav III är död sedan mer än ett år. Sverige styrs med järnhand av friherre Gustaf Adolf Reuterholm. Ingen litar på någon. Överallt frodas paranoia och konspirationer.

I oktober hittas ett stympat lik i den stinkande sjön Fatburen på Södermalm i Stockholm. Kroppen saknar både armar och ben och har vanställts bortom all igenkänning. Trots att Cecil Winge vid Stockholms poliskammare är dödsmärkt av lungsoten åtar han sig att lösa mysteriet med Fatbursliket. Snart fastnar han i en väv av mörka hemligheter och bottenlös ondska vars trådar leder högt upp i samhällets topp.

Natt och Dag tecknar ett fascinerande porträtt av Stockholm i slutet av 1700-talet. Ur fyra berättarperspektiv klär han av den sengustavianska tiden dess påmålade prakt och ståtlighet. Sminket och de pudrade perukerna trampas ner i de lortiga gränderna och ett skräckinjagande, men också livfullare och trovärdigare, Stockholm kommer i dagen.

1793 är en modernt berättad historisk spänningsroman, med ena foten i en litterär tradition som inte sparar någon möda för att ge en korrekt bild av dåtiden och den andra i en långt mörkare linje av hårdkokt spänningslitteratur som inte väjer för något. Det är en historia som rör sig från samhällets övre skikt ner till dess allra djupaste bottnar. Det är Bellman noir, som en adrenalinstinn sentida ättling till Drottningens juvelsmycke och ett knytnävsslag mot den idylliserade bilden av svenskt 1700-tal.

Tävlingsregler
– Tipsa om en deckare som du tycker är väl värd att läsa. Motivera kort.

Tävlingen avslutas den 8 oktober kl. 18.00

OBS! Endast tävlanden med svenska postlådor.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL BOKBESATT!

5 reaktioner till “Tävling!

 1. Karin Slaughters Den goda dottern! Läste ut den på mindre än ett dygn förra helgen. Den är ganska tjock men jag kunde inte lägga ner den, den var så spännande!

 2. Jag tipsar om Pojken i resväskan som är en hjärtslitande bok som inte släpper taget.

 3. Läser inte så mycket deckare, men tipsar om Roslund&Hellströms böcker som jag verkligen har fastnat för och tycker är riktigt bra.

 4. Åh, vilken fantastiskt tävling! Det finns otroligt många bra deckare, men en lite nyare som är riktigt bra är Pappas pojke skriven av Emelie Schepp. För mig som är bosatt i Norrköping och själv har haft äran att lära känna Emelie känns det extra kul att få tipsa om just hennes bok. Det är en bok jag verkligen rekommenderar och tycker alla borde läsa.
  Kram Sanna

 5. Jag är hemskt gärna med och tävlar!

  Annabelle av Lina Bengtsdotter. Det är skönt med lite nytt blod i genren och jag tycker att Lina Bengtsdotter gör ett ypperligt jobb som debutant. Annabelle är en vemodig berättelse om flera kvinnors uppväxt och händelser som förändrar deras liv för alltid. Jag tycker verkligen om sättet boken är skriven på och jag läser ut boken på några timmar, den är lite som ett avsnitt av min favoritserie Law & Order: SVU blandad med klassisk svensk deckare.
  Kram
  Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s