Arvtagaren av Camilla Sten

Eleanors mormor Vivianne mördas. Hon ser mördaren springa från brottsplatsen, men är kliniskt ansiktsblind och när polisen ber henne beskriva mördaren kan hon inte.

Vid bouppteckningen får Eleanor veta att hennes mormor lämnat efter sig en stor herrgård – en herrgård hon aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Men huset hennes mormor aldrig berättat om döljer flera hemligheter.

Ju mer Eleanor gräver i det förflutna, desto fler frågor väcks. Vem var Vivianne egentligen? Vem kan ha velat döda henne? Och varför ville hon hålla den märkliga herrgården hemlig?

Eleanor söker desperat efter sanningen, men det är någon som verkar vilja hindra henne från att finna den.

Jag har länge velat läsa något av Camilla Sten, men av någon anledning har det inte blivit av förrän nu. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men jag hade hört mycket bra om hennes böcker så därför valde jag att läsa ”Arvtagaren”.

Boken har ett bra driv och består av korta kapitel, vilket gör att man bara vill fortsätta att läsa. Historien är uppdelad på två olika perspektiv, dels är det Eleanors i nutid men också ett som utspelar sig i dåtid och berör herrgården. Det är spänning redan från första sidorna och boken har överlag en ganska kuslig stämning. Det här med ensliga byggnader, knakande golv och så vidare har vi ju sett förr men samtidigt känns det som att det här är något nytt. Det är som en ny twist och jag gillar det.

Gällande karaktärerna får vi ju främst följa Eleanor och det märks ganska omgående att hon har en komplex bakgrund. Vi får ta del av lite av den men förmodligen inte allt. Eleanor lider av ansiktsblindhet, vilket var riktigt intressant att läsa om. Jag har aldrig hört att det skulle kunna vara en diagnos man får så det var spännande. Eleanors pojkvän är också en del av berättelsen och vi förstår att han har varit en stark klippa vid sidan av henne. Han har varit med om det mesta, men det gör också att han inte riktigt vågar förlita sig på det Eleanor säger. Förutom dessa två är det även mostern och advokaten som är med i herrgården och som läsare kan jag inte låta bli att misstänka alla för vad som händer. Det är som sagt kusligt och mystiskt och man vill bara ha mer.

Det här är riktigt uppslukande läsning och jag har gått och tänkt på olika detaljer och scenarier i dagar efter att jag läste färdigt boken. Gillar du spännande böcker som är svåra att lägga ifrån sig och dessutom med en dos av familjedrama så är det här helt rätt bok för dig.

Mitt betyg: 5/5

Författare: Camilla Sten
Utgivningsår: 2020
Förlag: Norstedts
Utläst: 1 februari 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Bokbesatt | Vargnatts Bokhylla | Zellys Bokhylla | Bokhyllan | Olivias Deckarhylla

2 reaktioner till “Arvtagaren av Camilla Sten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s