Julkalendern 2017 – Lucka 1

Kära vänner! Det är den 1 december, vilket betyder att årets bloggjulkalender drar igång och som ni vet väntar en hel hög med bokvinster på er. Vi startar med den fantastiskt fina adventsboken Tjoho, nu är det jul! samt Räven och Tomten som Rabén & Sjögren sponsrar med. Och det blir dessutom två vinnare idag!

Tjoho, nu är det jul! är en stor, fin adventsbok, som kan läsas under hela december! I 24 kapitel får vi följa huvudpersonerna grisen Ruffe och katten Kss-kss – dessutom ett par möss och så småningom en hel hoper vildsvin. Läsålder 3-6 år.

Räven och Tomten är Astrid Lindgrens tolkning av Karl-Erik Forsslunds bok med samma namn. Läsålder 3-6 år.

Tävlingsregler
– Vad önskar du dig mest av allt i julklapp? Motivera kort ditt svar och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL EMMA JOHANSSON OCH JENNIE BENGTSSON!

62 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 1

 1. Åh, vilket härligt pris och vilken bra start på årets julkalender! Nu till jul önskar jag mig allra mest en fin och mysig dag tillsammans med familjen. Mycket glädje, skratt och en massa god mat att njuta utav tillsammans. När tomten tittar förbi så hoppas jag lite extra på en härlig utlandsresa under 2018, det hade helt klart varit drömmen. Men tyvärr så tror jag inte riktigt tomten är så snäll i år 😉 så om jag ska vara lite mer realistisk så hoppas jag på nya sängkläder.
  Kram Sanna

 2. Vilka söta böcker! I julklapp önskar jag mig ett par timmar på spa (eller bara få sova till längre än fem), blev tvåbarnsmamma i Oktober och får inte ens gå på toa själv. I slutändan skulle jag dock vara spendera hela vistelsen till att sakna dem. <3

  Mail isa_onlyme@hotmail.com

 3. Tjoho… december redan. Och vad kul att du är tillbaka med julkalendern. Det jag önskar mig allra mest i julklapp i år är del 2 och 3 av den illustrerade utgåvan av Harry Potter. Har ännu inte kommit mig för att köpa dem så jag hoppas verkligen att tomten är snäll och köper dem till mig.
  Min mail är plu03aps@msn.com

 4. Allra helst skulle jag vilja mer tid i julklapp men det går ju inte. Men en ask riktigt fin lakrits och en feel god bok vore härligt. Efter all stress i vardagen är det viktigt att kunna koppla av.

 5. Hm.. det här är svårare fråga än vad man kan tro. Men jag önskar att barnen får en underbar jul och att jag ska lyckas göra den så där spännande och magisk som jag tyckte julen var när jag var liten :)

 6. Jag önskar mig energi att ladda om och få 2018 att bli bättre än 2017 för hela familjen. I sviterna efter min utbrändhet påverkas barnen och vi föräldrar mycket!
  Men om jag ska önska något mer enkelt får det nog bli nya Mumin-muggar. Snacka om att de lyser upp tillvaron :)

 7. Snötäckt landskap och -10 grader! Blir så himla mysigt och julen blir som i Bullerbyn 😊

 8. Hej hej.
  Det jag önskar mig mest av allt är att alla underbara ungar får en fin och nykter jul. Skärp till er nu alla föräldrar och ge barnen en magisk jul! ❤️❄️

 9. Jag önskar att istället för paket så får jag ge pengar till barncancerfonden och sen får jag äta gott och umgås med familjen på julafton.

 10. Snöflingor som dansar i luften, och fåglar utanför vårt fönster,
  barnbarn som pussas och kramas och allt det som händer runt omkring.
  Julklappen är GEMENSKAPEN vi har alla tillsammans, när vi får äta oss mätta
  och njuta av värmen och kärleken.
  En riktigt God Jul.

 11. Jag önskar mig friska och snälla barn. Förra julen blev kaos med två barn som fick tredagarsfebern och va allt annat än snälla och glada…

 12. Önskar mig boken Prepping av Anna-Maria Stawreberg. Varför? Jo.. det är bra att vara förberedd på det värsta.

 13. Jag är student och har sällan tid eller budget att tänka på mig själv. Därför skulle jag vilja skämma bort mig själv med en massage eller ansiktsbehandling för att få lite ny energi och ork att fortsätta kämpa i vår med plugget (Y) :)

  jennie.bengtsson@live.se

 14. Härligt pris dottern hade blivit super glad, hon älskar att läsa :-) Jag önskar mej presentkort på någon möbelaffär, vi håller på att renovera övervåningen här hemma. Mvh Malin

 15. Att få njuta av ledigheten tillsammans med familjen! Mat, godis, sällskapsspel, film och böcker och lugn och ro!

 16. Jag önskar mig tid! Tid för mig själv och mer tid med mina barn. jag är en utmattad småbarnsmamma som pluggar och försöker hänga med i livet så gott det går. Hjälp!

 17. SVAR= Önskar en bok om Kina för att öka min kunskap om landet för i år kommer frugans släktingar från Kina på besök över julen och då vill jag visa upp det vackraste traditionella svenska julbordet som kan skådas eftersom dom aldrig ätit svenskt julbord ,man vill ju inte snåla när det blir första gången svärföräldrarna kommer på besök i Sverige.

 18. Jag vill ha mer karaktär !
  Nu funkar den si så där !
  Faller för alla frestelser som finns,
  och jag inte bara dem minns !
  De ligger som ett lager runt midjan min,
  och sträcker ut min skinn !

 19. Jag önskar att dotterns sista operation nu innan jul lyckas och hon blir friskförklarad! Böckerna skulle hon fullkomligt älska då hon brås på mamma vad gäller läsning :)

 20. Hej! Efter en tuff december månad (jobbar i affär) skulle det vara skönt att få åka iväg en helg med ”gubben”. Något hotell med spa, bad och massage. God middag på kvällen. Sova länge. Äta frukost i lugn och ro…😀

 21. Jag önskar mest av allt att svärmor får bli frisk så hon får vara med under sina barnbarns uppväxt.

 22. Jag hoppas att julen inte blir så stressig och att barnen är nöjda och glada och för min egen del hoppas jag att tomten kommer med ett par varma tofflor och gärna en bra bok!

 23. Det jag önskar mig allra mest i julklapp i år är att till sist bli frisk, vilket verkar ske oerhört långsamt. Kanske kan lite jul och snö hjälpa till.

 24. Jag önskar mig ork att fira med nära och kära och önskar mig även böcker och pysselsaler. Sånt jag kan ägna mig åt när jag är sängliggande.
  Mvh
  Malin Svensk Björck
  gizmobus@hotmail.com

 25. I julklapp önskar jag mig en ostörd nattsömn. Men en 2 åring som vaknar flera gånger per natt och en 8åring med adhd och svåra sömnproblem så hade sömn varit drömmen just nu haha.

  Carro68@live.se

 26. Ärligt talat önskar jag mig ett mjukstängande wc-lock. Har tröttnat på att lillebror vaknar varje natt när storebror är uppe på toaletten och slänger ner locket efter sig. Lite nattsömn hade ju inte varit fel och det hoppas jag en nytt lock ge mig! ;)

  Men sönerna skulle bli jätteglada för lite nya godnattsagor! :D

  God Jul/ Elin

 27. Jag har önskat mig flera böcker och har jag tur får jag av snickar sambon en bokhylla som jag ritat upp, men även att se glädjen i mina barns ögon om de gillar sina julklappar ger en så mycket glädje.
  Denna bok skulle läsas hemma och även få följa med till min förskola så många skulle få lyssna på den/ Åsa
  asawallgren72@hotmail.com

 28. Önskar mer tid för umgänge med familjen , goda middagar ihop , resa ihop o bara vara <3

 29. Jag önskar mig ett badrum. Rucklet jag har köpt i sogen har ingen sådan lyx. Lite mycket begärt, kanske…? Men en bok, då?

 30. Jag önskar mig faktiskt ett Nintendo Switch….lite ego och omoget kanske men i år tänker jag: I’m worth it.

 31. Jag önskar mig mest att vi alla är friska. Nu har vi köpt vår alldeles eget hus efter många år av sparande. Det känns som vi har allt nu. Barnen mår bra och växer upp i de finaste och snällaste människor, och vi har en ära att följa deras utveckling. Nu räcker det med bra hälsa och vi blir glada.
  Mvh
  anaxina@gmail.com

 32. Jag önskar mej en bra bok och något sött. detta tillsammans med lugn, ro och att alla är friska skulle bli underbart. har både sexåring och tonåringar så det är full fart.

 33. Jag vill ha nåt som blinkar och gnistrar !
  Nåt som lyser upp mina ögon !
  Som sitter bra på min hand.
  Och det är ingen ficklampa !

 34. Jag önskar mest av allt att mina barn ska bra må…och att vi många mysiga lässtunder på kvällen ska få! Förhoppningsvis kommer ni att gott kunna sova… att jag alltid kommer att älska er, det vill jag lova!

 35. Önskar mig ett fantastisk 2018, men hälsa och lycka, mycket skratt och god mat.

 36. Mest av allt önskar jag mig en bra läslampa till favoritfåtöljen. Vi får se om det slår in 😀 Under tiden läser jag mer än gärna för dottern i hennes mysiga koja ❤

 37. Jag önskar att min farfar orkar bo hemma fem till jul så att alla barnbarn och barnbarnsbarn kan fira med farmor och farfar hemma hos dem en sista gång som så många gånger förut.

 38. Det jag önskar mig allra helst är en ny mobil då min är så gammal och jag vill ha en bättre kamera på mobilen då jag knäpper mycket kort på barnen. Men jag tror inte tomten kommer komma med en ny mobil. Jag hoppas att tomten i alla fall kommer med en ny hårborste, en svart.

 39. Alltså, om jag fick önska helt fritt så önskar jag mig ett badkar. Där jag kan ta mig ett värmande bad i lugn och ro med en bok. Vore även kul att se barnen leka tillsammans i ett skumbad.

 40. Jag önskar mig tid att läsa mer och att härliga böcker att läsa få fler. Både till mig och min lilla skatt så att vi mysiga lässtunder får fatt. Så nu till jul hoppas jag detta få så att vi riktigt härligt kan må!

 41. Jag är gärna med och tävlar! Vi köper inte julklappar till vuxna men jag fyller 40 år dagen innan. Som jullovsaktivitet har jag då önskat mig att familjen ska gå och se Bröderna Lejonhjärta på Uppsala Stadsteater.

 42. I julklapp önskar jag mig att mina barn ska få en lugn och harmonisk julafton tillsammans med de personer som älskar dem gränslöst mycket.

 43. Jag önskar mig mest i julklapp att vi får vara tillsammans som en familj och att jag kan ge julklappar så barnen blir glada .Jag mår så dåligt redan nu eftersom jag vet med mig att alla 5 barnen måste få så lika som möjligt och ingen står helt utan .Före året hann jag inte med att köpa allt då pengarna kommer så sent och man ska stressa runt och sakerna är slut på hyllorna.
  stina38_@hotmail.com

 44. Önskar allra mest att få se de små barnen bli glada över sina paket. Är inbjuden att fira jul hos en systerdotter och alla hennes syskon med familjer. Jul för mig är barnens glittrande och förväntansfulla ögon.

 45. Jag önskar mig en jul med massa snö ❤ Då kan jag och min dotter på 2 år och min mormor (82år) bygga snögubbar och snölyktor som jag gjorde som barn.

 46. Det jag önskar mig allra mest är en teckning från min brorson. Jag har väntat länge nog nu! 😀

 47. Bäst på julbordet är MORMORS PLOMMONFYLLDA KÖTTBULLAR saftiga smakrika med hackade torkade plommonbitar i blandat med plommonsylt och köttfärs – Hon kommer från Finland och det är ett gammalt recept därifrån hon gör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s