Bonnierförlagen och Storytel i nytt avtal!

Igår kom nyheten om att Bonnierförlagen och Storytel äntligen lagt ner stridshandskarna och kommit överens om ett nytt, treårigt avtal. Från och med den 1 september går det alltså att återigen lyssna på Bonnierförlagens böcker på Storytel, vilket inte har varit möjligt sedan i april.

Vad jag har förstått ifrån nyhetsrapporteringen kring detta så handlade det om en konflikt gällande ersättningen. Storytel ville ha en typ av ersättningsmodell som Bonnier inte uppskattade och vice versa. I höstas kom det bland annat fram att Bonniers ersättning av Storytel var mycket högre än alla andra bokförlags, att de får en fast ersättning per bok i stället för revenue share som gäller för de andra bokförlagen. Nu har de alltså förhandlat fram något som ska passa båda parter och dessutom sträcka sig över tre år.

Precis som Storytels kommunikationschef Dan Panas själv uttryckte i april så tycker jag att det har varit dåligt att detta påverkat kunder. Sedan jag började lyssna på ljudböcker har jag använt mig av Storytel, men jag lyssnar också på väldigt mycket ur Bonniers utgivning. Detta gjorde att jag, och många andra, hamnade i kläm och fick antingen vänta ut eller byta tjänst. Jag väntade och väntade, tänkte att det säkert skulle lösa sig snart. I juni hade jag sett flera böcker släppas som jag ville lyssna på men inte kunde så till slut avslutade jag min prenumeration hos Storytel och gick över till BookBeat. Ärligt talat känner jag mig (fortfarande) otrogen, särskilt eftersom det är Bonnier-ägda BookBeat jag har bytt till. Faktum är dock att de hade böckerna jag ville ha, det var billigare och jag gillar deras app bättre så i slutändan var det ändå en vinst.

2 reaktioner till “Bonnierförlagen och Storytel i nytt avtal!

  1. Jag gjorde också bytet från Storytel till BookBeat nu i sommar och kommer inte att gå tillbaka till Storytel. Är mycket förtjust i BookBeat-appen och då ser jag ingen anledning att gå tillbaka. Finns inget jag saknar än i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s