Det du inte såg

Titel: Det du inte såg
Författare: Patrik Sjöberg med Markus Lutteman
Utgivningsår: 2011
Förlag: Norstedts

Handling:
En av Sveriges mest framgångsrika idrottsmän, Patrik Sjöberg, berättar här om hans framgång men också om det som döljde sig bakom framgången, nämligen de sexuella övergreppen av hans styvfar tillika tränare. Men vem var egentligen Patrik Sjöberg? Många ansåg att han var kaxig, pratig och att han festade för mycket men vad visste de egentligen? I boken berättar han sin historia, allt från hans barndom, tiden runt hans absoluta topp i karriären och nederlagen.

Omdöme:
Jag har länge tyckt att den här boken blivit lite överhypad och har egentligen inte haft något intresse av att läsa den då det mesta av innehållet ändå kommit ut i diverse tidningar MEN med facit i hand ångrar jag det inte en sekund. Patrik var stark som gick ut med detta, även om man kanske hade önskat att han gjort det när tränaren levde, och det var väldigt intressant att läsa om Sjöbergs väg till OS-medaljerna. Av det man har läst om Patrik tidigare har den större mängden kommit från tidningar och enligt boken är flera av historierna så påklistrade att det är sorgligt. Man fick också en inblick i hur det fungerade att vara höjdhoppare, både fysiskt och mentalt och åtminstone jag fick en större förståelse för idrottsstjärnor. En bra, lärorik och skönt skriven bok!

Mitt betyg: 4/5

En reaktion till “Det du inte såg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s