I cirkelns mitt

Titel: I cirkelns mitt
Författare: Dan Brown
Utgivningsår: 2005
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling:
När en ny NASA-satellit fångar bevis på ett häpnadsväckande sällsynt fynd begravt djupt nere i den arktiska isen kan det ifrågasatta rymdorganet utropa att de vunnit en efterlängtad och nödvändig seger – en seger som har en avgörande betydelse för det amerikanska rymdprogrammet och i den pågående presidentvalskampanjen.

Presidenten ligger dåligt till i opinionsundersökningarna och skickar sin personliga underrättelseanalytiker Rachel Sexton för att verifiera att fyndet är autentiskt. Hon och det team av experter som hon har till hjälp kommer fram till att det rör sig om en vetenskaplig bluff! Ett fräckt och fruktansvärt bedrägeri som hotar hela världen! Rachel förstår att någon håller sin osynliga hand över alltihop. Den personen är beredd att göra vad som helst för att dölja sanningen, men när sanningen uppdagas visar den sig vara ett ännu mer chockerande bedrägeri…

Baksidestext på boken

Omdöme:
Precis som hans övriga böcker är den här bra och riktigt spännande men inte riktigt i nivå med Da Vinci-koden eller Änglar och demoner. Den är dock mer än läsvärd och det märks att han lägger ner mycket tid på sina böcker!

Mitt betyg: 4/5

2 reaktioner till “I cirkelns mitt

  1. Pingback: Den förlorade symbolen | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s