Hungerspelen – Bokomslag

Jag brukar då och då fundera lite över det här med bokomslag och allt som oftast är de utländska utgåvorna betydligt snyggare än de svenska, varför är det så? Ett av de mest diskuterade just nu är väl Hungerspelen och här nedan ser ni först det svenska, därefter det amerikanska och två brittiska omslag av boken Revolt (eller Mockingjay som den heter på engelska).

Jag tycker de två brittiska är riktigt snygga men även det amerikanska.
Vad tycker ni? Är det något ni brukar fundera på?

3 reaktioner till “Hungerspelen – Bokomslag

  1. Jo absolut, jag håller med dig fullständigt där! Böcker på engelska brukar oftast vara snyggare. Vi är väl inte tillräckligt kreativa här i Sverige :)

  2. Ofta tycker jag att svenska omslag kan vara riktigt fina, men så är inte fallet här. Förstår mig inte på det omslaget till Revolt allt, då är det i pocket finare. De med fågeln tycker jag ändå om mest.

  3. Absolut – det är viktigt med omslag. Här har de misslyckats ganska rejält med det svenska. Det svarta var väldigt snyggt! (men jag har den orange utgåvan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s