Askungar

Efter att ha läst och recenserat Kristina Ohlssons senaste bok kände jag att jag behövde börja från början så därför lånade jag hem ”Askungar” som är den första delen om Fredrika Bergman.

Titel: Askungar
Författare: Kristina Ohlsson
Utgivningsår: 2009
Förlag: Piratförlaget
Finns hos: Adlibris, Bokia, Bokus

Handling:
En liten flicka försvinner mystiskt från ett tåg mellan Göteborg och Stockholm. Hennes mamma blir kvarlämnad på stationen i Flemingsberg och hos polisen i Stockholm finns många lösa trådar. Ledaren för utredningsgruppen, Alex Recht, ska tillsammans med Peder Rydh och Fredrika Bergman börja nysta i härvan och upptäcker att de har att göra med mycket värre saker än vad de hade väntat sig.

Plötsligt försvinner även ett spädbarn men har dessa fall något att göra med varandra eller är det en slump?

Omdöme:
Till att börja med vill jag säga att det är en väldigt bra debut! Jag är lite förvånad över att jag inte har läst något av Ohlsson tidigare eftersom jag mestadels läst deckare men å andra sidan så finns det ju så himla många deckarförfattare att man inte kan ha läst alla.

Spoiler-varning:
*Det jag funderade lite på under bokens gång var hur de först kan vara helt inne på att det är Gabriel som är den skyldige och sen helt släppa allt som har med honom att göra. TILLS de helt plötsligt hittar honom på flygplatsen! Först fick han väldigt mycket plats, sen inget alls och sen kommer han tillbaka en pyttestund. Jag hade lite svårt för det om jag ska vara ärlig! Jag reagerade också lite negativt på hur de, utan någons identifikation, kan säga helt ärligt att det är flickan som är död till hennes mamma. Måste de inte vara helt säkra på det?*

Bortsett från det ovan tyckte jag som sagt att den var bra och jag läste nästan hela boken i ett svep. Den var spännande, en riktig bladvändare om än väldigt hemsk!

Mitt betyg: 4/5

Böcker i serien:
– Askungar
– Tusenskönor
– Änglavakter
Paradisoffer

5 reaktioner till “Askungar

  1. SV: Jag började också läsa Matched idag och jag kan inte sluta! Har kommit en bra bit in i boken nu tyvärr kommer jag nog inte hinna läsa så mycket innan helgen men jisses vilken bok än så länge! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s