Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

Såhär står det om boken på B Wahlströms hemsida: ”En underbar bok om tillfälliga möten, familjerelationer, ödets nyck och kärlek vid första ögonkastet. En bok som får dig att tro på att sann kärlek finns och att den kommer när man minst anar det.”

Titel: Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet
Författare: Jennifer E. Smith
Utgivningsår: 2012
Förlag: B Wahlströms
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Ett recensionsexemplar från B Wahlströms, tack! Läs mer om boken här.

Handling:
Hadleys föräldrar har skilt sig och hon kan fortfarande inte riktigt släppa att hennes pappa flyttat från USA till London. Nu har hon mer eller mindre blivit tvingad att gå på sin pappas bröllop och ska träffa sin nya styvmamma för första gången. Saker och ting går inte riktigt som planerat och Hadley missar sin flight med fyra minuter. Medan hon sitter och väntar på nästa flight stöter hon ihop med Oliver som också är på väg till London. De börjar prata om allt mellan himmel och jord och inser snabbt att de i princip har platserna bredvid varandra på flyget. Resan blir så mycket bättre än väntat och Hadley känner sig helt uppslukad av Oliver men vad händer när de skiljs åt på Heathrow?

Omdöme:
En mysig kärlekshistoria som utspelar sig på en flygplats kan väl inte bli dåligt eller? Omslaget ger ju en ett visst hopp och dessutom hade jag hört om liknelser med Anna and the French Kiss, men de vill jag snabbt blåsa av till er andra. Det gjorde att mina förväntningar steg alldeles för mycket och det blev istället negativt för boken. Visst är det en mysig historia men det är många delar som känns väldigt osannolika!

Dessutom irriterade jag mig på huvudpersonen Hadley som alldeles för ofta betedde sig som en riktig skitunge och att hennes båda föräldrar kallar henne ”tjejen”. Gör man verkligen det? Självklart var den också ganska förutsägbar men så brukar det ju vara vid den här typen av historier. Enkel och lättläst i vilket fall och det gick väldigt snabbt att läsa ut den eftersom den var drygt 200 sidor tunn!

Mitt betyg: 3/5

2 reaktioner till “Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

    1. Gillar förresten omslaget på den där boken, fast tror dock det inte är nått jag skulle läsa själv. För mig blir det mest fantasy och thrillers… :3 Titeln är gullig också ”Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s