Det här med anteckningar och understrykningar..

Förra veckan frågade jag ju er om hur ni gör med anteckningar och understrykningar i era böcker. Skriver ni i dem eller håller ni dem rena och snygga hela tiden? Det blev lite blandad respons och många av er tog er även tid att lägga in frågan på era bloggar och hänvisa hit, stort tack för det. Det var hur som helst väldigt intressant att läsa era svar!

De flesta verkade inte skriva i sina böcker och bland annat Miriam tyckte att det var det hon hade bloggen till nu. Bohemian Rhapsody såg ingen anledning till det eftersom skönlitteratur är ren nöjesläsning enligt henne. Boktycke behandlar sina böcker som ett nyfött barn och att kladda i dem finns alltså inte på kartan.

Cicci väljer istället att sätta utropstecken vid meningar hon reagerar på och sen titta tillbaka och minnas. Leah Alexandra förbannar alla gånger hon inte antecknar i böckerna eftersom hon anser att det blir personligt på det viset. Andra, som t.ex Hanneles bokparadis begränsar anteckningarna till längst bak i boken där hon skriver ner sidnummer som kan vara värda att ha.

Mycket intressanta åsikter och diskussioner kring detta och vill ni läsa resten av kommentarerna kan ni klicka er till detta inlägget.

2 reaktioner till “Det här med anteckningar och understrykningar..

  1. kul ämne. missade frågetillfället, men tilhör de (?) som bryter ryggar, kladdar, ringar in, stryker under och viker hundöron. en ‘ren’ bok känns opersonlig och främmande, oläst, fast den är läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s