Rosengädda nästa!

Jag tror aldrig jag har läst något av Emma Hamberg men av någon anledning blev jag nyfiken på denna! Det känns ändå som en författare som man borde ha läst något utav och bortsett från den rosa färgen kändes omslaget ganska mysigt och lantligt.

Titel: Rosengädda nästa!
Författare: Emma Hamberg
Utgivningsår: 2012
Förlag: Piratförlaget
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Ett recensionsexemplar från Piratförlaget, stort tack!

Handling:
Brors föräldrar bråkar varje kväll och han är rädd att de ska skiljas. Istället för att följa med dem till USA ljuger han och säger att han ska på ett seglarläger och försöka skaffa lite nya vänner, något som hans föräldrar skulle uppskatta. Han åker istället till Jane, kvinnan med ekorrar i behån och både getter och rävungar hemma.

Tessan tröttnar på att vända hamburgare i en kiosk och leva tillsammans med en luspank man. För att försöka komma ifrån tillvaron låser hon in sig i garderoben där hon sitter och kedjeröker tills Jane kommer till undsättning.

Bror och Tessan träffas sedan hos Jane där de båda fått tak över huvudet och någon att prata med och utvecklar en speciell relation. Bror gör det han vill och hjälper till medan Tessan ger sig hän åt lite mer komplicerad matlagning än att steka hamburgare.

Omdöme:
Detta är från första kapitlet en ganska mysig och tänkvärd bok om två personer i helt olika åldrar som utvecklar en alldeles särskild vänskap. Man får veta en hel del om både Bror och Tessan innan de hamnar hos Jane, något som gör att man lättare förstår sig på dem och deras beteende. Bror är en otroligt vänlig kille, på gränsen till alldeles för snäll och Tessan en tjej som har svårt att säga ifrån och säga nej till saker och ting. Om jag blir irriterad på någon så är det Brors och Tessans föräldrar som inte verkar lyssna för fem öre och ha svårt att visa känslor.

Det var ett lätt språk och boken var relativt snabb att ta sig igenom men det fanns ett par delar av boken som var lite väl trista och intetsägande. Dessutom slutade den förvisso ganska lyckligt men inte som jag hade hoppats och det gjorde mig lite besviken.

Mitt betyg: 3/5

2 reaktioner till “Rosengädda nästa!

  1. Jag tycker också att den var lite småtrevlig. Ungefär som att läsa Veckorevyn, lagom lättsam och mysig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s