Nathalie – en delikat historia

Den senaste boken jag läste från bokförlaget Sekwa var en fransk karamell med titeln ”Drömbokhandeln” och när jag läste lite om boken ”Nathalie” blev jag otroligt nyfiken och sugen på att läsa ännu mer franskt så här kommer min recension.

Titel: Nathalie – en delikat historia (La délicatesse)
Författare: David Foenkinos
Utgivningsår: 2012
Förlag: Sekwa Förlag
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Ett recensionsexemplar från Sekwa, stort tack!

Handling:
Nathalie och hennes man François lever det lyckliga livet när François en dag plötsligt blir påkörd och dör. Nathalie vet inte hur hon ska ta sig vidare i livet utan sin stora kärlek men till slut börjar hon arbeta igen och även om hon kan verka väldigt känsokall är det något hos den svenska kollegan Markus som sätter hennes hjärta i brand igen.

Omdöme:
Jag gillar att detta är en kort, småmysig bok och jag gillar även hur den slutar, lite väntat men samtidigt lite oväntat. Däremot börjar jag bli lite less på kärlekshistorierna och det är väl egentligen inget minus till just den här boken men jag läste den nog vid lite fel tillfälle.

Hur som helst, Nathalie hade jag gärna velat veta lite mer om men det jag fick veta, det gillade jag. Även Markus tyckte jag var supercharmig och självklart kan jag inte låta bli att gilla den svenska inblandningen i den här boken, trots att Markus inte verkade det minsta stolt över att vara svensk. Charles känns som en väldigt typisk karaktär, bossen som tror att han får allt han vill ha.

Ingen dunderbra bok men helt klart läsvärd och nu i dagarna ska jag även se filmen som baseras på boken. Spännande!

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s