Far from you

Någon bok på vers har jag nog aldrig läst men jag blev enormt nyfiken då jag sett det lite här och var i bloggvärlden. Lisa Schroeder kändes dessutom som ett säkert kort.

far-from-youTitel: Far from you
Författare: Lisa Schroeder
Utgivningsår: 2010
Förlag: Simon Pulse
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON | Book Depository | Amazon

Handling:
Alice pappa har bildat en ny familj med Vic och deras dotter Ivy, sedan Alices mamma gått bort i cancer. Alice bryr sig inte ett dugg om sin nya halvsyster och när de bestämmer att Alice ska följa med till Vics föräldrar på semester ser hon det som rena mardrömmen. Resan går dock inte riktigt som det var planerat och Alice får en chans att fundera över vad som är viktigt här i livet.

Omdöme:
Som sagt så var det en helt ny upplevelse att läsa på vers – och jag gillar det! Jag har haft en liten lässvacka ett tag så det kändes skönt att läsa ut en bok såpass snabbt som jag ändå gjorde med denna. Det är ju trots allt så få ord att sidorna bara svischar förbi. Trots dessa få ord tycker jag att Schroeder har fått ihop en mycket bra story med trovärdiga karaktärer och jag får definitivt mersmak.

Jag har ytterligare två versböcker i bokhyllan som jag kommer att sätta tänderna i inom kort. Spännande!

Mitt betyg: 4/5

7 reaktioner till “Far from you

  1. Jag är också sugen på att läsa på vers! Typ alla bokbloggare verkar gilla det :) Far from you verkar som ett bra tips! Jag är även sugan på att testa Crank av Ellen Hopkins, har hört mycket bra om den!

  2. Denna står i bokhyllan och väntar har läst 2 andra böcker av Schroeder och det är som du säger man får definitivt mersmak. Ska nog försöka läsa den snart!

  3. Sv: Ja det tycker jag också :) När jag fick reda på att en av huvudpersonerna skulle försvinna trodde jag att sista säsongen skulle bli dålig, men den är faktiskt riktigt bra den med :)

  4. Jag väntar på att min första Schroeder, Chasing Brooklyn, ska dimpa ner på Pressbyrån. Vers kan vara lurigt men jag gillar det oftast. Det går så fort att jag ibland undrar om det går FÖR fort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s