Återträffen av Guillaume Musso

En högstatusskola utanför Antibes täckt av snö
Tre vänner sammanlänkade av en tragisk hemlighet
En ung kvinna som uppslukad av natten

Franska rivieran, vintern 1992
En iskall natt, när hela skolområdet förlamats av en snöstorm, rymmer nittonåriga Vinca Rockwell med filosofiläraren som hon har ett hemligt förhållande med.
Ingen kommer någonsin att se dem igen.

Franska rivieran, våren 2017
Fanny, Thomas och Maxime Vincas bästa vänner och en gång oskiljaktiga har inte pratat med varandra sedan de slutade skolan, där det nu anordnas en återträff. För tjugofem år sedan murade de in ett lik i skolans idrottshall, den som nu ska rivas för att ge plats åt en ny byggnad.
Inget kan längre hindra sanningen från att komma fram.

Guillaume Musso har snabbt seglat upp på listan över favoritförfattare för min del. Jag har läst alla böcker som blivit översatta till svenska och de har alla varit spännande, fartfyllda och oförutsägbara och så är även denna.

Boken har två olika tidslinjer, den ena 1992 då alla saker händer och Vinca försvinner spårlöst. Den andra är 2017 när de forna klasskompisarna samlas igen och allt verkar komma upp till ytan. Jag uppskattar detta, och tycker att det höjer spänningen mycket när vi hela tiden får ledtrådar till vad som har hänt. Något annat jag uppskattar mycket är alla dessa vändningar för berättelsen blir aldrig förutsägbar. Det händer något nytt hela tiden och precis när man tror att man har kommit på hur det slutar, kommer något helt annat och ställer det på ända. Genom att läsa om karaktärerna i dåtid får vi också en bättre uppfattning om dem och får ett hum om varför de beter sig som de gör. Det ger ett djup.

Jag tycker att Musso skriver på ett sätt som förhöjer stämningen och spänningen, som gör att man har svårt att lägga ifrån sig boken. Han vet precis när han ska slänga in en cliffhanger och när det är dags för något nytt. Det är inte alltid helt trovärdigt men på något vis gör det inget för man slukas upp av historien. Har ni ännu inte läst något av Guillaume Musso rekommenderar jag hans böcker varmt och ser verkligen fram emot nästa bok som ser ut att komma redan i vår.

Tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Guillaume Musso
Utgivningsår: 2021
Förlag: Bokförlaget Nona
Utläst: 24 oktober 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Marias Bokhylla | Idas Recensioner | Mysterierna… |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s