Top Ten Tuesday #19

toptentuesday

Det har blivit dags för veckans Top Ten Tuesday och denna gången handlar det om omslag. Vi ska alltså lista våra tio favoritomslag av de böcker vi har läst. Det har varit lite klurigt eftersom man har läst en hel del böcker men jag känner mig rätt nöjd med listan och som vanligt är det ingen speciell ordning. Vill ni läsa min recension av böckerna kan ni bara klicka på titlarna så kommer ni direkt dit.

1. Det svenska omslaget för Jellicoe Road av Melina Marchetta är ett av mina favoriter. Det känns mörkt och mystiskt men samtidigt väldigt vackert.

Jellicoe-Road

2. Jag, En av David Levithan har ett omslag som jag tycker mycket om.

Jag-En_-framsida-plano_high

3. Divergent av Veronica Roth har ett mycket snyggt omslag. Jag tycker dock att andra boken har snyggast omslag men den har jag inte läst ännu.

divergent

4. Snow White av Grimm och illustrerad av Camille Rose Garcia. Hela boken är full av häftiga illustrationer och omslaget är verkligen speciellt.

11946938

5. Inside out and back again av Thanhha Lai är enkelt men fint och trots att jag avskyr rosa gör sig färgerna väldigt bra tillsammans här.

10770698

6. Anna klädd i blod av Kendare Blake är lite småhäftigt och det känns verkligen som om omslaget speglar bokens handling. Gillar!

anna-kladd-i-blod

7. Liten parlör för älskande av David Levithan har ett väldigt sött omslag som passar bra ihop med vad boken handlar om.

13551502

8. Vattnets form av Andrea Camilleri och resten av böckerna i serien som Modernista ger ut. De är udda, häftiga och färgglada och det gillar jag.

vattnets_form-camilleri_andrea-19055491-frntl

9. Matched av Ally Condie och egentligen hela trilogin. De är väldigt stilrena och snygga tillsammans men gillade dem inte så värst mycket, tyvärr.

7735333

10. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs har ett något mystiskt omslag och som i alla fall gjorde att jag ville läsa boken. Tyvärr gillade jag inte boken lika mycket som omslaget!

miss-peregrines-hem-for-besynnerliga-barn

7 reaktioner till “Top Ten Tuesday #19

  1. Jag tänkte ta med Jellicoe road, tycker också att det är snyggt men så blev det en Top Five Tuesday istället :)

  2. Efter att ha tittat på dina bilder så inser jag att det nog mer är färgen än formen som tilltalar mig. Jag gillar färgerna på Inside our & back again och jag gillar egentligen inte heller rosa :)

  3. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn tänkte jag också välja, tills jag kom på att jag inte läst den. Men den verkar mysig, har läst några sidor och förhoppningsvis gillar jag boken lika mycket som omslaget :D

  4. Jag håller med om Insurgent är snyggare än Divergent! Anna klädd i blod är oxå en av mina favoriter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s